Toprakla şifalanın! Modern hayat bizi ondan kopardı

- Güncelleme:
Toprakla şifalanın! Modern hayat bizi ondan kopardı

Türkiye Cumartesi Haberleri

Birçok kronik hastalığın temelinde vücutta iltihap birikmesi yatar. Toprakla temas etmek, vücutta toplanan kronik iltihabın azalmasını sağlar ve iltihaba bağlı olarak gelişen kalp, kanser gibi hastalıkların önüne geçer.

Bir düşünün ne zamandır toprağa basmadınız? Belki aylardır, belki de yıllardır… Çok basit görünen bu hareketin aslında sağlığınızın sigortası olduğunu biliyor muydunuz? Toprakla temas etmenin çok güçlü bir iltihap giderici olduğu 2000 yılında yapılan bir çalışma ile ortaya kondu. Bunun da ötesinde yapılan küçük çaplı çalışmalar, iltihap giderici özelliğinin yanında toprağın kalp sağlığı, sinir sistemi, solunum ve dolaşım sistemi üzerinde de olumlu etkileri olduğunu gösterdi.

TOPRAKLA BAĞLANTIMIZ KOPTU

Bilim adamları bağışıklık sistemimizin, dünya yüzeyiyle milyonlarca yıllık çıplak ayakla temasımız sırasında geliştiğine inanıyor. Oysa artık bizi dünyanın şifa enerjisiyle buluşturan her şey değişti. En başta atalarımızın giydiği iletken deri tabanlı ayakkabılarının yerini, iletken olmayan kauçuk ve plastikler aldı. Yerle bağlantısı olmayan yataklarda uyumaya başladık. Buna ek olarak elektrikli ev aletlerinden, cep telefonlarından, WiFi’dan, mikrodalgadan, baz istasyonlarından gelen elektronik radyasyon denizinde yıkanıyoruz. 

Yer kabuğunda yer alan elektronların, vücutta hastalıklara ve iltihaba sebep olan serbest radikalleri etkisiz hâle getirme kabiliyetine sebep olduğunu söyleyen kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Muhammed Keskin,  toprakla ilişkisi kopan insanın bedeninde serbest radikallerin biriktiğini belirterek “Dünya ile düzenli bir bağlantısı olmayan kişilerin elektronla yüklenmesi zayıflar ve elektron eksikliği gelişir. Bu da vücutta dengesizliklere ve potansiyel olarak önemli sağlık problemlerine yol açabilir. Mesela; kalp hastalığı, kanser, diyabet ve otoimmün bozukluklar dâhil olmak üzere birçok kronik hastalığın sebebi serbest radikallerin vücutta oluşturduğu kronik iltihaptır. Serbest radikalleri etkisiz hâle getirmenin yolu da toprakla temas etmektir” dedi.   

STRESİNİZİ ATIN

Topraklanmanın en güçlü faydalarından birinin kan basıncını düşürmeye yardımcı olması olduğunu anlatan Doç. Dr. Keskin “Topraklanma kanımızın elektriksel yükünü değiştirerek akışkanlığını iyileştirir ve kan basıncını dengeler. Ayrıca kan basıncını artıran başka bir faktör olan stresi de azaltır. Topraklanma ayrıca hücre tamiri için de enerji sağlar. Kalp ritmini düzenler, duygusal stres, korku ve endişelerinizi azaltır. Enerji dengelenmesi koroner damar hastalıklarının ilerlemesini ve ani kalp ölümlerini engeller” açıklamasını yaptı.

Toprakla şifalanın! Modern hayat bizi ondan kopardı

ÇİMLERE BASMAKTAN KORKMAYIN

Şartlar izin veriyorsa her gün 40 dakika çıplak ayakla toprak,  çim, kum, kil ve betonda dolaşmak ya da oturmak topraklama için idealdir. Bunu ahşap ya da vinil üzerinde yapmayın; çünkü iletken değildir. Kum ve çimeni her zaman bulamasanız da beton bir zeminde de bunu gerçekleştirebilirsiniz. Hafta sonları elektrik yüklü alışveriş merkezlerinde, kafelerde vakit geçirmektense en yakınınızdaki parka gidin, ayakkabılarınızı ve çoraplarınızı çıkarın çimlere basın. Kim ne der diye düşünmeyin. Bir süre sonra daha iyi hissettiğinizi ve çevrenizde sizi taklit eden kişilerin de arttığını göreceksiniz. 

İŞTE FAYDALARI

> Vücuttaki iltihabı azaltır. 
> Kalp hastalığı dâhil olmak üzere iltihapla ilgili birçok bozukluğun belirtilerinin iyileşmesi veya ortadan kaldırılması konusunda olumlu etkileri tespit edilmiştir.
> Kalp atışını dengeler.
> Sinir sistemi aktivitesini ve stres hormonu salgısını düzenleyerek vücuttaki stresi azaltır ve sakinliği artırır.
> Solunum, dolaşım ve sinir sistemi üzerinde olumlu etkileri gözlemlenmiştir. 
> Kronik ağrıyı azaltır. 
> Kan basıncını düşürür. 

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...