Farkında olmasak da psikolojimizi etkiliyor... Senin rengin hangisi?

- Güncelleme:
Farkında olmasak da psikolojimizi etkiliyor... Senin rengin hangisi?

Türkiye Cumartesi Haberleri

Tabiattaki bütün renklerin bir enerjisi var. Bu enerjiyi kullanarak çevremizdeki kişilerin duygu ve düşüncülerini etkilemek mümkün... İşte ipuçları...

Çevremizde gördüğümüz  renkler bilinçaltımızı etkiliyor ve bazı mesajlar veriyor. Renklerin gücünü fark eden toplumlar zaman zaman bu enerjiyi ruhsal hastalıkların tedavisinde kullanmış. Modern hayatta ise renklerden daha çok iletişim faaliyetlerinde faydalanılıyor. Renklerin enerjisinin en yoğun olarak kullanıldığı alanların başında ise reklam sektörü geliyor.

RENGİNİZ DOĞUM ANINDA BELİRLENİYOR

Amerika’da renk terapisi konusunda eğitim alan Ayşe Ayşen Bulut ise konuyu bir adım ileri götürüyor ve herkesin doğduğu anda belirlenen bir rengi olduğunu söylüyor. Kişinin doğum rengi, renk uzmanlarının doğum tarihinden faydalanarak yaptığı haritalama çalışmalarıyla ortaya çıkarılıyor. Renklerle ilgili çalışmalarını  “Rengine Yolculuk” adını verdiği kitapta toplayan Bulut, kişilerin kendi rengini keşfetmesinin kendini daha kolay analiz etmesine yardım ettiği gibi karşısındaki kişinin artılarını ve eksilerini de rahatça görmesini sağlayacağını söylüyor. Gelin Ayşe Ayşen Bulut’la renklerin dünyasına kısa bir yolculuk yapalım ve hangi rengin hangi etkileri olduğunu, nerelerde kullanılması gerektiğini görelim.   

> Dinlenme ve rahatlama alanlarında mavi-yeşil rengine yer verildiğinde güven ve huzur frekansında kalmak mümkün. 

> Kırmızı ve turuncu rengini dengede kullanmanızı tavsiye ederim. Zira iştahınızı açar ve kilo almanıza sebep olur. Kilo almak istemiyorsanız ise mavi renk frekansından faydalanın. 

> Zamanın neşe içinde ve nasıl geçtiğini anlamamanız için bulunduğunuz yerde kırmızı, turuncu renk kullanılmasında fayda var.

> Sarı rengi kafa karıştıran renk olduğu için çocuk ve iş yerleri için çok uygun değildir. Yaşlı kişilerin bulunduğu yerlerde sarı kullanılmamalı. Ergen çocuklarınız yataktan kalkmıyorsa başucuna sarı bir obje koyarak sabah kalkmalarını kolaylaştırabilirsiniz. 

> Evinizin girişini açık yeşil rengine boyayarak kendinize ve gelecek kişilere güvenli bir alanda olduğu imajını oluşturabilirsiniz. Masalarınızda hoş sohbet ve uzun oturum için küçük objeler hâlinde turuncu rengine yer verin.

> Uykuda zorluk çekenlerin ve geçiş kolaylığı için mavi renk kullanmaları gerekir.

> Genellikle sıcak renkler (sarı, kırmızı, turuncu) kişilere iyi gelirken soğuk renklerden (yeşil, mavi, mor) uzak durabilirler.  

RENKLERİN DİLİ OLSAYDI...

Beyaz: Saflığı, temizliği ve istikrarı ifade eder. 
Siyah: Gücü, tutkuyu temsil eder. Konsantrasyonu artırır.
Mavi: Kan akışını yavaşlatır. Rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Sonsuzluğu ve özgürlüğü ifade eder. 
Yeşil: Tabiat ve huzurun rengidir. Aynı zamanda güven duygusunu tetikler. 
Kırmızı: Canlılık ve dinamizmin rengidir. 
Mor: Asalet, lüks, burjuvazi ve itibarın rengidir. Melankolik bir etkisi vardır.  Depresyona yakın kişilerin en çok sevdiği renklerden biridir.
Lacivert: Sonsuzluk, otorite ve verimliliği ifade eder. 

ŞEFKATİN RENGİ PEMBE

Kişiler ruh hâllerini kullandıkları renklerle kolaylıkla karşı tarafa iletebilirler. Her rengin kişilere hissettirdiği bir duygu vardır ve kişiler farkında olmadan psikolojik olarak renklerin etkisi altında kalabilir. Toplumda kişileri etkilemek için renklerin enerjisinden kullanarak fayda sağlayabilirsiniz. Üstünlük vasfınızı göstermek için turuncu, şefkat yönünüz için pembe, otorite sağlamak için indigo, güven duygusunu oluşturmak için yeşil renklerini kullanabilirsiniz. ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...