Alkolle ilgili 14 sene süren büyük araştırma

Alkolle ilgili 14 sene süren büyük araştırma

YAŞAM Haberleri

Alkollü içki tüketiminin sigara içmekten daha fazla ölüme yol açtığı belirlendi. Bilimsel araştırmalar, alkoliklerin nüfus ortalamasından 20 sene önce öldüğünü gösteriyor. Araştırmalara göre alkol bağımlıları sigara tiryakilerinden de az yaşıyor.

nbsp;Almanya'da akademisyenler, alkol problemi olan 149 yetişkin üzerinde 14 sene araştırma yaptı. Araştırmacılar, alkol bağımlısı kadınlarda ölüm oranının nbsp;ortalamadan 4,6 kat daha yüksek olduğunu belirlediler. Alkol bağımlısı erkeklerde ise ölüm oranı alkol kullanmayan erkeklerin 2 katı çıktı. Alkolizm: Klinik ve Tecrübî Araştırmalar gazetesinde yayımlanan araştırmanın, alkol bağımlılığının etkilerinin uzun bir dönemde incelenmesindne dolayı önemli olduğu dile getirildi. Greifswald Tıp nbsp; Üniversitesi'nden araştırmaya liderlik eden Profes ör Ulrich John, "Klinik bilgiler, alkol bağımlılarında ölümlerin aynı yaştaki ki şilere göre daha fazla olduğunu gösteriyor" dedi.
Profesör John'un ekibi, 18 ila 64 yaşları arasında 4.070 kişi üzerinde araştırma yaptı ve bunların 153'ünün alkol bağımlısı olduğunu belirledi. Bunların da 119'u erkek, 30'u kadın 149'u, 14 sene boyunca takip edildi. John, "Biz kendi cinslerindeki aynı yaştaki kişilere göre bu kadınlarda yıllık ölüm oranının 4,6, erkeklerde ise 1,9 kat fazla olduğunu belirledik. Yine biz, alkoliklerde ortalama ölüm yaşının kadınlarda 60, erkeklerde 58 olduğunu tespit ettik. Bu rakamlar ortalamalardan 20 sene daha az" dedi. nbsp;
nbsp;Bağımlılardan hiçbirinin beklenen hayat seviyesine ulaşmadığını belirten bilim adamı, araştırmada ayrıca alkollü içki tüketiminin erken ölüm konusunda sigara içilmesinden bile daha zararlı olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Profesör John, "Sigara içilmesi genelde ileri yaş larda kanserden ölümlere yol açarken alkol tüketiminin sebep olduğu hastalıklar daha erken yaşlarda görülüyor. Alkolün sigara içilmesine göre fazla kilo alınması ve obezite gibi başka zararları da var. Alkol çok tehlikeli bir üründür" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...