Suriye muhalefeti hükümet kuruyor

/ Kaynak: AA
Suriye muhalefeti hükümet kuruyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Sözcüsü Velid el-Bunni, Suriyeli muhaliflerin hazırlıklarına devam ettiği geçiş hükümetinin başkanının koalisyon dışından seçileceğini söyledi.

nbsp;Bunni, Kahire'de düzenlediği basın toplantısında, geçiş hükümeti başkanlığına seçilecek kişinin iyi tanınan bir isim olmasının yanı sıra ''devrime katılmış ve Suriyeliler tarafından kabul gören biri olması'' gibi şartları taşıması gerektiğini belirtti. Bunni, yeni başkanın Esed rejiminin yetkililerinden olmaması gerektiğini de vurguladı. Kurulacak yeni hükümette 8 ya da 10 bakanlık olacağını dile getiren Bunni, ''Bakanlık sayısının az olması hükümeti daha dinamik kılacaktır'' diye konuştu. Geçiş hükümetinin görev süresinin Esed rejiminin düşmesiyle son bulacağını ifade eden Bunni, hükümetin ne zaman kurulacağı konusunda ise kesin bir tarih vermedi. Bunni, Suriye krizinde ortaya atılan siyasi çözüm önerilerinin, ''Esed'le diyalog kurmama'' ilkesinden hareket etmesi gerektiğini de kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...