İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? Meteoroloji açıkladı (15 Şubat 2021 hava durumu)

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? Meteoroloji açıkladı (15 Şubat 2021 hava durumu)

YAŞAM Haberleri  / İHA/AA

Meteorolojiden son dakika uyarısı geldi. 15 Şubat 2021 hava durumu raporu açıklandı. Özellikle Marmara Bölgesi'nde etkili olan yoğun kar yağışı sürecek mi merakla bekleniyordu, meteoroloji açıkladı. Bugün İstanbul'da çok bulutlu ve yoğun olmak üzere kar yağışlı bir hava bekleniyor. Peki kar yağışı ne kadar sürecek? İşte detaylar...

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Balıkesir, Çanakkale'nin iç kesimleri, Muğla, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Ardahan, Elazığ, Muş, Van, Hakkari, Şırnak, Bitlis ve Bingöl çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Marmara'nın doğusu, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile İstanbul, Kütahya ve Afyon çevrelerinde yoğun kar, Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacak, Trakya'da biraz artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Marmara'nın kuzeyinde kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara'nın güneyi ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

İstanbul'da kar yağışının bugün ve yarın da devam etmesi bekleniyor

İstanbul'da bugün yer yer yoğun olarak görülen kar yağışının, bugün ve yarın da etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan duyuruda, İstanbul'da dün yer yer yoğun olarak görülen kar yağışlarının; bugün ve yarın da kuzey ve iç kesimleri başta olmak üzere yerel kuvvetli (5-20 santimetre) kar sağanakları şeklinde etkili olmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, kuvvetli kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? Meteoroloji açıkladı (15 Şubat 2021 hava durumu)

Ankara'da beklenen kar yağışı başladı

Başkent'te günlerdir beklenen kar yağışı sabah saatlerinde başladı.

Ankaralılar güne kar ile uyandı. Türkiye'nin batısında başlayan kar yağışları iç kesimlerde de etkisini göstermeye başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler çalışmalarını sürdürürken, kar yağışının gün içerisinde devam etmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden itibaren yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.) 1
İstanbul: Çok bulutlu ve yoğun olmak üzere kar yağışlı 2
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde batısının yağmurlu, kuzey kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 19
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) 16
Samsun: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (Yağışların akşam saatlerinden itibaren yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.) 3
Trabzon: Çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı 8
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 6
Diyarbakır: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, kuzey kesimleri hafif yağmurlu 19

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...