Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gönüllü aranıyor

Gönüllü aranıyor

YAŞAM Haberleri

TÜBİTAK çatısı altında çalışmaları süren VLP aşısı denemeleri için Covid-19 antikoru geliştirmemiş 480 gönüllü seçilecek. Ayrıca bu kişilerin tam kan sayımına, karaciğer ve böbrek fonksiyonlarına bakılacak.

Covid-19’a karşı geliştirilen ve en yenilikçi aşı yöntemlerinden biri kabul edilen virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşısında insan denemelerinin Faz 2 aşaması başlıyor. Çalışmalar, Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Araştırmalar Merkezinin koordinatörlüğünde, Kocaeli Üniversitesi ve İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılacak. Başvurular, www.onkoloji.gov.tr ve covid19.tubitak.gov.tr adreslerinden alınacak. ODTÜ’den Prof. Dr. Mayda Gürsel ile Bilkent Üniversitesinden İhsan Gürsel çiftinin ortak projesi sonucu geliştirilen VLP aşısı için gönüllüler 18 yaşını doldurmuş, sağlık problemi veya hastalığı olmayan, genel durumu iyi kişilerden seçilecek. Gönüllülerin, Covid-19 antikoru geliştirmemiş olması, Covid-19 PCR, HIV, Hepatit B ve C testlerinin negatif olması istenecek. Hamileler gönüllü olamayacak. Adayların, tam kan sayımına, karaciğer, böbrek fonksiyonlarına ve kan şekerine bakılacak. Bu kriterleri karşılayan 480 gönüllüye, aşı koldan kas içine değil deri altına yapılacak. 3 hafta ara ile iki doz aşı uygulanacak. 21 gün ara ile yapılacak aşılamalar sonrası gönüllülerin bağışıklıkları bir yıl boyunca takip edilecek. Gönüllüler, bu süre zarfında düzenli aralıklarla muayeneden geçecek. Faz 2 çalışmaları başarılı olursa Faz 3, yani temel klinik çalışma aşamasına geçilecek. Faz 3’te aşılar, 10 bini aşkın gönüllüye uygulanacak.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...