Diyarbakır'da büyük operasyon: Tarlalara 7 milyon kök kenevir ekmişler

Düzenleyen:
Diyarbakır'da büyük operasyon: Tarlalara 7 milyon kök kenevir ekmişler

YAŞAM Haberleri

Bir taraftan teröristlerle mücadele eden güvenlik güçleri, bir taraftan da PKK'nın gelir kaynaklarına darbe vuruyor. Bu kapsamda, Diyarbakır'da başarılı bir uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Lice ilçesi kırsalında tarlarara uyuşturucu ekildiğini belirledi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, 141 ayrı noktaya havatadan ve karadan oeprasyon gerçekleştirdil. "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik Narko-Terör Operasyonu" adıyla yapılan baskınlar başarıyla tamamlandı. Dibek ve Yolçatı mahalleleri kırsalında, 7 milyon 233 bin 602 kök kenevir, 32 kilogram toz esrar ele geçirildi. Ayrıca 2 su motoru, 12 bin 780 metre uzunluğundaki sulama hortumu, akü, küçük tüp, 14'lü pil bloğu, 25 kilogram gübre ile muhtelif yaşam malzemelerine el konuldu. Esrar muhafaza altına alınırken kenevir de numune alınmasının ardından diğer malzemelerle olay yerinde imha edildi. Öte yandan esrar elde etmek amacıyla kenevir eken 43 şüphelin tespit edildi. Bu kişiler hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...