Kahramanmaraş'ta korkutan balık ölümleri

Düzenleyen:
Kahramanmaraş'ta korkutan balık ölümleri

YAŞAM Haberleri

Kahramanmaraş'taki Ceyhan Nehri'nde görülen korkutan balık ölümlerinin sebebi araştırılıyor...

Elbistan İlçe merkezinden geçen Ceyhan Nehri'nde toplu balık ölümlerini fark eden vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı, Kahramanmaraş Elbistan Belediyesi ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekibi nehirde incelelemerde bulundu. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, sudan ve  ölen balıklardan numune aldı.


Kir ve oksijen yetersizliği üzerinde duruluyor
Ölümlerinin nehirdeki kirlilik ve oksijen yetersizliğinden kaynaklandığını değerlendiren ekipler, bent kapaklarını açarak tahliye çalışması yaptı. Yetkililer su tahliyesinin ardından balık ölümlerinin nispeten de olsa azalttığını bildirdi. Öte yandan yumurtlama döneminde yaşanan olayın nehirdeki balık popülasyonuna zarar verebileceğini, bu nedenle acil önlem alınması gerektiğinin de altını çizdiler.





 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...