Aydın sıcaklık rekorunu kırdı: 45 dereceye gördü

Düzenleyen:
Aydın sıcaklık rekorunu kırdı: 45 dereceye gördü

YAŞAM Haberleri

Aydın'da bugün hava sıcaklığı 45 dereceye ulaştı. Bu, şehirdeki bütün yılların ölçülen en yüksek sıcaklık değeri olarak kayıtlara geçti.

Aydın Valiliği, dün ölçülen hava sıcaklığı rakamlarını açıkladı. Şehirde en yüksek sıcaklık 44 derece olarak ölçüldü. Bugün ise 45 dereceye kadar yükseldi. Bu kentte bütün yılların ölçülen en yüksek sıcaklık değeri olarak kayıtlara geçti. Aydın'da hava sıcaklıkları en son 12 Ağustos 2017’de 43,8'e kadar yükselmişti.


"SU YETİŞTİREMİYORUM"
Öte yandan bunaltıcı sıcakları sebebiyle vatandaşlar dışarıya çıkmamayı tercih etti. Dışarıda bulunan vatandaşlar ise park ve gölgelik alanlarda vakit geçirdi. Bazıları ise yüzlerine soğuk suyu dökerek serinlemeye çalıştı. Vatandaşlardan Celal Kuniç (63),  "Bizde bir deyim vardır; temmuz, ağustosta üzüm ve incirlerin olması için çok sıcak olur. Bundan dolayı olduğunu düşünüyorum, bu sıcak öldürmez. İçi buz dolu su şişesi ve gölgelik alana geçerek serinliyorum" dedi. Atatürk Kent Meydanı’nda su satan Ramazan Aslan da "Aşırı sıcaklardan dolayı suya oldukça talep var. Sabahtan beri gerçekten su yetiştiremiyorum" diye konuştu. Yağcılariçi Çarşısı’nda döner ustası olarak çalışan Mehmet Özder (61) de böyle bir havada ateşin karşısında çalışmanın daha da zor olduğunu söyledi.



Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...