Düğüne gidenler korona oldu, tüm mahalle karantinaya alındı

Düzenleyen:
Düğüne gidenler korona oldu, tüm mahalle karantinaya alındı

YAŞAM Haberleri

Eskişehir'de 16 kişi gittikleri düğünden korona olup dönünce, ikamet ettikleri 350 nüfuslu mahalle karantinaya alındı.

Delta varyantının koronavirüsün bulaşım hızını arttırması sonrası, özellikle aşı yaptırmayan vatandaşların kolaylıkla hastalığa yakalanması oranını arttırdı. Vaka sayılarındaki inanılmaz düşüş ibresi yeniden yukarı doğru hızlı bir şekilde dönmeye başladı. Bu doğrultuda Eskişehir'de düğüne katılan şahıslar koronavirüse yakalandı. Aynı mahalleden 16 kişinin virüse yakalanması tüm mahallenin karantinaya alınmasına sebep oldu.

MAHALLEYE GİRİŞ ÇIKIŞLARDA HES KODU ZORUNLULUĞU
Edinilen bilgilere göre olay, Sarıcakaya ilçesine bağlı 120 haneli Düzköy Mahallesi'nde meydana geldi. Düğün organizasyonuna katılan 16 kişilik bir grubun korona virüs testleri pozitif çıktı. Sarıcakaya İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararı ile temaslı oldukları öğrenilen 25 kişi başta olmak üzere 350 nüfuslu mahalle karantinaya alındı. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların HES kodu kontrolü ile mahalleye giriş ve çıkış yapabildikleri öğrenildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...