Salgın süreciyle kırsala dönüş

Salgın süreciyle kırsala dönüş

YAŞAM Haberleri

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik “17 bin üniversite mezunu insanımız küçükbaş hayvancılığa başladı. Bu işi daha bilinçli yapıyorlar” dedi.

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, sektörün durumunu değerlendirdi. Tarım ve hayvancılıkta merkez konumundaki Konya’nın küçükbaş varlığında da ülkede ikinci sırada yer aldığını vurgulayan Çelik “Covid-19’a rağmen küçükbaş hayvan sayısında yüzde 12 artış sağladık ve sayı 55 milyona çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği 90 milyon küçükbaş hayvan sayısı hedefine ulaşmak için çaba gösteriyoruz. Bu hedefi emir görerek, gece-gündüz çalışıyoruz. Ülkede son 10 yılda küçükbaş hayvan sayımızda 17 milyon civarında artış sağlandı. Bunda üreticilerin ve birliklerin yanında hükûmetin ve Tarım ve Orman Bakanlığının büyük katkısı var. Devletin verdiği destekleri, hibeleri üreticimiz karşılıksız bırakmıyor” dedi.

17 BİN ÜNİVERSİTE MEZUNU
Sektöre yeni girenlere yönelik son dönemde ciddi hareketlilik yaşandığına dikkat çeken Çelik “Daha önce hiç bu işi yapmamış, üniversite mezunu insanlarımız salgın süreciyle köylere kırsala dönüş sağladı. Üniversite mezunu 17 bin kişi sektöre dâhil oldu. Daha bilinçli şekilde verimi ve üretimde kaliteyi artırmak için çaba sarf ediyorlar” diye konuştu.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...