Dondurmanızı kendiniz yapın

Dondurmanızı kendiniz yapın

YAŞAM Haberleri

Sıcak havalarda herkesin ilk tercihi dondurmadan yana oluyor. Ancak kimi zaman çocuğunuz ya da kendiniz için içeriğini bilmediğiniz paketli bir dondurma tüketme fikri endişelendirebilir.

DUYGU YILMAZ

Eğer hem gönül rahatlığıyla dondurmamı yiyeyim hem de evdeki yumuşayan muzları değerlendireyim diyorsanız bu sağlıklı tarif tam size göre.
Malzemeler:
¥ 1 büyük boy muz
¥ 2 yemek kaşığı süt
¥ 1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Biliyorsunuz ki muzlar çok çabuk yumuşayıp kararıyor bu aşamada muzlu bir kek çırpmayacaksanız, dilimlediğiniz muzları buzluğuna atın. Dondurma yapımı için birkaç saat bekleyerek donmuş muzu, 2 yemek kaşığı süt ve 1 yemek kaşığı kakao ile robottan geçirin. Krem kıvamına eriştiğinde karışımınızı kaplara koyun ve buzluğunuzda tekrar ona yer açın. Kısa bir sürede hazır olan dondurmanız ile artık para verip dondurma almak istemeyeceksiniz. Bu tarifte kararan muzlarınızın yanı sıra yumuşamış şeftali, kayısı gibi meyveleri de değerlendirebilirsiniz.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...