Kantinlerde temassız alışveriş

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kantinlerde temassız alışveriş

YAŞAM Haberleri  / İHA

Okul kantinlerinde temassız alışveriş yapılabilecek sistem oluşturuldu. Temassız ödeme sistemiyle birlikte çocukların paraya dokunmadan güvenli alışveriş yapmaları amaçlanıyor.

Okulların açılmasıyla birlikte kantinler de hizmet vermeye başladı. Kantinlerde temassız alışveriş yapılabilecek sistem oluşturuldu. Birçok okulda başlanan sistemle birlikte çocukların paraya dokunmadan güvenli alışveriş yapmaları amaçlanıyor. Öğrencilere anlaşmalı ödeme hizmeti sağlayıcısının temassız ödeme yapılabilecek kartı veriliyor. Veli veya öğrenciler tarafından karta bakiye yükleniyor. İstediği ürünü ekrandan gördükten sonra cihaza kartını okutan öğrenciler temassız bir şekilde alışverişini tamamlıyor. Veliler de cep telefonları üzerinden çocuğunun ne yediğini görebiliyor. 

Herhangi bir yiyeceğe alerjisi olan bir öğrenci olması durumunda ise veli sistemden söz konusu yiyeceği yasaklayabiliyor. İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Vahap Osmanoğlu “Öğrenciler bu kartla her alışveriş yaptığında ekstradan puanlar kazanacak ve bu puanları ürün alırken kullanabilecek. 250-300 okulumuzda bu sistemden bulunuyor. Öğrencilerden herhangi bir komisyon alınmıyor” dedi.

Kantinlerde temassız alışveriş

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...