Hakkari'de çığ düştü: 3 kişi kurtarıldı

Düzenleyen:
Hakkari'de çığ düştü: 3 kişi kurtarıldı

YAŞAM Haberleri

​Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde çığ düştü. Çığın üzerlerine düştüğü 3 kişi çevredekiler tarafından kurtarıldı.

Doğu'da yoğun kar yağışı beraberinde çığ tehlikesinide getirdi. Hakkari'de yaşanan olay Yüksekova'ya bağlı Adaklı köyünde meydana geldi. Su hattında yaşanan arıza şikayetiyle bölgeye gelen 3 kişilik ekibin üzerine tamir işlemi sırasında çığ düştü.

Hakkari'de çığ düştü: 3 kişi kurtarıldıHakkari'de su arızasını gidermek için bölgeye giden 3 kişilik ekibin üzerine çığ düştü. 

Çığ altında kalan 3 kişi, köydeki vatandaşlar tarafından kısa sürede çıkarıldı. Çığ altında kalan 3 kişi Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Çığ sebebiyle düşen kar yığınlarının az olması ise büyük bir faciayı önledi.

ÜÇ DEFA ÇIĞ DÜŞTÜ

Geçtiğimiz aralık ayında yine Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 55 kilometre uzaklıktaki Doski Vadisine peş peşe 3 defa çığ düştü. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda ulaşım kapandığı için yolda kalan sürücüler 2 saat beklemek zorunda kaldı. Ekiplerin 2 saatin sonunda yolu açmasıyla ulaşım tekrar devam etti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...