Yunanistan'ın Türk kara sularına ittiği 81 göçmen kurtarıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Yunanistan'ın Türk kara sularına ittiği 81 göçmen kurtarıldı

YAŞAM Haberleri  / İHA

İzmir’in Foça ve Seferihisar ilçesi açıklarında Yunanistan tarafından Türk kara sularına geri itilen 81 göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerimiz tarafından kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 20 Nisan saat 06.00 sıralarında, Seferihisar ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu ihbarını aldığı gibi harekete geçti.  Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itildiği tespit edilen 33 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerimiz tarafından kurtarıldı. Ekipler, aynı gün saat 16.40 sıralarında, Seferihisar ilçesi açıklarında can salı içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine yeniden harekete geçti.  Can salı içerisindeki 13 düzensiz göçmen de böylelikle kurtarılmış oldu.

KURTARILAN 81 GÖÇMEN SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 21 Nisan saat 01.00 sıralarında bu defa Foça açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisini aldı.  35 düzensiz göçmen, görevlendirilen Sahil Güvenlik botları tarafından kurtarıldı. Karaya çıkartılan toplam 81 düzensiz göçmen, sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...