Bir reklamla hayatı değişti! Şimdi sipariş yetiştiremiyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bir reklamla hayatı değişti! Şimdi sipariş yetiştiremiyor

Yaşam Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü'nü bitiren Merve Karakaya, sosyal medyada bir mum reklamından çok etkilendi. Okulunu bitir bitirmez memleketi Bolu'da kendisine bir atölye açtı ve hobi olarak başladığı mum yapımını ticarete dönüştürdü. Karakaya, yaptığı tasarımlara yoğun ilgi olduğunu söyledi.

Bolu Güzel Sanat Lisesi'nden 2017 yılında mezun olan Merve Karakaya, İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü'nü kazandı. Üniversite eğitimini geçen yıl tamamlayan Karakaya, Bahçelievler Mahallesi'nde resim atölyesi kurdu. Burada hobi olarak yaptığı mumlar ise büyük ilgi gördü. Genç girişimci şimdi sipariş yetiştiremiyor...

Bir reklamla hayatı değişti! Şimdi sipariş yetiştiremiyor

HAYALLERİNİN PEŞİNDE KOŞTU

Üniversitenin son yılında karşısına çıkan bir reklam ile birlikte mum yapımıyla tanıştığını belirten Merve Karakaya "Çocukluğumdan beri sanata ilgi duyuyorum. Her çocuğun hayali doktor, polis olmaktır ama benim öyle değildi. Evde bir şeylerle uğraşmak, üretmek hep hoşuma giderdi. Üniversitede okurken sosyal medyada önüme bir tane reklam düştü. Pasta şeklinde mumlar yapıyorlardı. Ben normal hayatımda mumu kullanan, çok fazla yakan bir insanım. Merak ettim, ilk defa böyle bir şey görmüştüm. Çok hoşuma gitti. Bolu'ya döndüğümde ilk işim dükkan aramak oldu" dedi.

Bir reklamla hayatı değişti! Şimdi sipariş yetiştiremiyor

"ÇİÇEK YERİNE EL EMEĞİ ÜRÜNLER ALINIYOR"

İnsanların, kişiselleştirilmiş el emeği ürünlere daha çok rağbet gösterdiğini dile getiren Karakaya, "Müşteriler dükkana gelip kendileri de mum yapabiliyor. Yılbaşı, 14 Şubat gibi özel günlerde daha çok rağbet oluyor. El işi ürünlerin Türkiye'de de aslında hatırı sayılır bir kitleye eriştiğini söyleyebiliriz. Artık çiçeklerden çok el emeği ürünler daha çok tercih ediliyor. İşte ben de şu an kendi ürettiğim kalıplarla birlikte bu fırsatı da sunuyorum. İsterlerse bir gün geçirebiliyorlar. Sevdikleriyle veya tek başlarına bu işleri kendileri de yapıyorlar. Aynı zamanda onlara da bu işi öğretmiş oluyoruz" diye konuştu.

Bir reklamla hayatı değişti! Şimdi sipariş yetiştiremiyor

Karakaya, şehirde kendisinin bir ilk olduğunu, magnolya, cupcake, saksı, kar küresi mumları yaparak sattığını sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - Yaşam
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...