Bu kez yer Hatay… Yüzlerce denizanası kıyıyı kapladı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bu kez yer Hatay… Yüzlerce denizanası kıyıyı kapladı

Yaşam Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Akdeniz kıyılarında geçen hafta başlayan denizanası istilası bu kez Hatay'ın Samandağ ilçesinde görüldü. Yüzlerce ölü denizanası 14 kilometre uzunluğundaki sahil şeridini kapladı.

Akdeniz kıyılarında geçen hafta başlayan denizanası istilası artarak devam ediyor. Hatay'ın Samandağ ilçesinde yaklaşık 14 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi kıyıları denizanası istilasına uğradı.

Denizanalarının balık yumurtalarını ve balık yumurtalarını yediklerini belirten Biyolog Dr. Samim Kayıkçı, şöyle konuştu: “Günümüzde küresel iklim değişikliği etkisini her zamankinden daha fazla göstermeye başladı. Bugün Samandağ sahillerinde sahil boyunca denizanaları kıyıya vurmuş durumda. Bu sadece bizim sahile özgü bir durum değil. Bunun dışında diğer sahillerde de aynı şeyi görebiliyoruz. Bunun sebebi küresel iklim değişikliği, deniz yüzeyinin ısınmasıyla birlikte bu canlıların sayısı arttı. Tabi bu bizim önümüzdeki dönemde ciddi sıkıntılara sebep olacak bir durum. Çünkü denizanaları özellikle balık yumurtalarını ve yavrularını yiyor. Bu balıkçılık açısından ciddi bir sıkıntıya neden olabilir. Bize onun dışında özellikle turizm bölgelerinde denizanalarının çok fazla olması turizm faaliyetlerini ciddi bir şekilde olumsuz etkileyecek bir durum.”

Bu kez yer Hatay… Yüzlerce denizanası kıyıyı kapladı - 1. Resim

MERSİN’DE DE GÖRÜLMÜŞTÜ

Hatay’da görülen denizanalarına yakın zamanda Mersin’de de rastlanmıştı. Prof. Dr. Ayas denizanalarının popülasyonları her geçen gün arttığını ifade ederek zehirli olmaları konusunda uyarılarda bulunmuştu. Bu denizanası türünün kontrol altına alınması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ayas, "Bizler 10-15 yıldır bu türü inceliyoruz. Çünkü turizm üzerine ciddi baskı kurabilecek bir tür. Geçmişte Mersin Körfezi’nde turizm faaliyetini ciddi şekilde etkilemişti. Bu anlamıyla da izlenmesi gerekiyor. Özellikle yaz mevsiminde, turizm sezonunda sahillerde olması ciddi bir turist kaybına neden olabilir ama mart ayı sonunda caretta carettalar da geldiğinde sahillerimizde denizanası popülasyonlarının olmayacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - Yaşam
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...