Bu mağaraya giren 5 dakikadan fazla duramıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bu mağaraya giren 5 dakikadan fazla duramıyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Elazığ’ın Harput Mahallesi’nde bulunan ve merkeze 11 kilometre uzaklıkta bulunan mağara vatandaşların akınına uğradı. Sadece belli bir kısmına kadar girilebilen mağarada 5 dakikadan fazla durabilen yok.

Elazığ’ın tarihi Harput Mahallesi’nde bulunan mağara kent merkezine 11 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

5 DAKİKA DURULAMIYOR

Sıcaklığın gün içerisinde 40 dereceye kadar yaklaştığı kentte vatandaşların akınına uğranan mağarada 5 dakika durulamıyor.

BELLİ BİR KISMINA KADAR GİRİLEBİLİYOR

Yaklaşık 150 metre uzunluğunda olan Buzluk Mağarasının belli bir kısmına kadar girilebiliyor. Mağara girişinden itibaren gelen soğuk hava içeri girenleri serinletirken, belirli bir süreden sonra soğuk nedeni ile durulmaz hale geliyor

AŞAĞIDAN KÜTLE ÇIKARDILAR

Malatya’dan geldiklerini belirten vatandaşlardan Nurullah Arman, “Buzluk mağarasının ismini çok duyduk bizde görmek için geldik. İçerisi çok soğuktu zaten. Buraya geldik epeyi serinledik ve aşağıdan buz kütlesi çıkarttık.” dedi.

DONMA TEHLİKESİ BULUNUYOR

Buzluk Mağarasının Elazığ’ın güzide yerlerinden biri olduğunu belirten Haydar Doğan, "Herkesin buraya gelerek bu güzelliği görmesini tavsiye ederim. İçerideki sıcaklık eksilere düşüyor. Aşağı da çok durduğun zaman donma tehlikesi dahi oluyor. İnsan mağaranın içerisinde en fazla 5 dakika falan kalabilir." diye konuştu.

“BEN EN FAZLA BİR KAT İNEBİLDİM”

Uzun zaman sonra memlekete geldiklerini aktaran vatandaşlardan Serkan Turgut, " Ben en fazla bir kat inebildim. Bir noktadan sonra korktum ve gidemedim. İndiğim Buzluk Mağarasından da bir parça buz aldım. Ben Elazığ’a gelip de burayı görmeyen bütün vatandaşlarımıza burayı gelip görmelerini tavsiye ederim. Ayrıca resmi kurumlar ve insanlarımızın buranın temizliğine dikkat etmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...