Bursa'da köylülerin gözü gibi baktığı tarihi camiye ziyaretçi akını

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bursa'da köylülerin gözü gibi baktığı tarihi camiye ziyaretçi akını

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bursa'da bir dağ köyünde tarihi bir cami köylüler tarafından özenle bakılıyor ve adeta ziyaretçi akınına uğruyor.

Bursa hem tarihi açıdan hem modern açıdan zengin bir il. Bursa'nın Keles ilçesine bağlı Kemaliye köyünde 1800'lü yıllarda inşa edilmiş bir camiye köylüler gözü gibi bakıyor, özen gösteriyor. 1874-1875 tarihinde yapılan tarihi cami içindeki hat yazıları ve süslemeleriyle gören herkesin dikkatini ve ilgisini çekiyor.

Diğer camilerden farkla ince ayrıntılı süslemeler gibi pek çok açıdan farklı olan tarihi camiyi görmek için çok sayıda yerli ve yabancı turist köye geliyor.

CAMİ KENDİNE HAYRAN BIRAKIYOR

Caminin içerisinde kalem işleri ve ahşap süslemeleri bulunuyor. Caminin duvarlarında, pencere kenarlarında ve mihrapta başta selvi olmak üzere çiçek motifleri, kıvrık dallarla bezeli kalem işleri dikkati çekiyor.

ÜNÜ İL SINIRLARINI AŞTI

Köylerindeki caminin yapım tarihinin kesin olarak bilinmediğini ifade eden köy sakinleri, "Camiyi görenler hayran kalıyor. Ünü il sınırlarını aşmış durumda. Her yerden camiyi görmeye geliyorlar. Biz de atalarımızdan kalan bu mirası korumak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz.

Camiyi öyle koruyoruz ki; bir gün caminin yanındaki kahvede yangın çıktı. "Yangın tarihi camiye sıçramasın" diye tüm köy seferber oldu. Yangını söndürdük. Çok sayıda ziyaretçi camiyi görmek için köyümüze geliyor" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...