Kurban eti ne kadar dinlendirilir? Kurban eti ilk gün hemen yenir mi? Kurban eti nasıl saklanır? İşte cevapları....

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
Kurban eti ne kadar dinlendirilir? Kurban eti ilk gün hemen yenir mi? Kurban eti nasıl saklanır? İşte cevapları....

YAŞAM Haberleri  / TRT Haber

Bugün Kurban Bayramı'nın birinci günü ve müslümanlar bu kutsal günde hayvanlarını keserek dini görevlerini yerine getirdi. Kurbanın yanı sıra eti ise en çok konuşulanlar arasında. Kurban etinin muhafaza edilmesi ve tüketilmesi yönünde vatandaşların kafalarında soru işaretleri oluşabiliyor. Peki kurban eti ne kadar dinlendirilmeli ? Kurban eti nasıl saklanır ? Kurban eti ne kadar süre dinlendirilir? Kurban eti ilk gün hemen yenir mi, ne zaman yenir? İşte cevapları...

Mübarek Kurban Bayramı'nın gelesiyle birlikte sabahın erken saatlerinde kurbanlık hayvan almak isteyenler yollara döküldü ve hayvan pazarlarında anlaşmalarını yaparal kurbanlıklarını satın aldı. Kimisi ise 2 hafta öncesinden kurbanı alarak bu özel gübü bekledi. Günün ilk saatlerinde bayram namazından sonra milyonlarca insan kurbanlarını kesmeye başladı. Kesilen hayvanların eti ise ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere pay edildi ardından dağıtıldı. Bayramla beraber akıllarda en sık oluşan sorulardan biride kurban etinin nasıl muhafaza edileceği veya etin ne kadar süre sonra tüketileceği oldu.

Kurban etlerini sağlıklı bir şekilde saklamak içinse dikkat edilmesi gerekenler noktalar mevcut. Peki, kurban eti ilk gün yenir mi? kurban eti nasıl saklanır? Kurban eti ne kadar dinlendirilmeli? Kurban eti yıkanır mı? Kurban eti nasıl dinlendirilir? 

Kurban etinin parçalara ayrılmasının ardından serin bir yerde 5-6 saat dinlendirilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar etin ısısının düşmesi için üstü kapatılmadan bekletilmesini öneriyor. Ancak bu sürede, dikkat edilmesi gerekn bir nokta var ki o da etin böcek ve sineklerden korunması olacak.

KURBAN ETİ YIKANIR MI?

Yapılan yanlışlardan biri ise eti yıkamak. Eğer içinize sinmiyor ve yıkıyorsanız, hemen ardından pişirmeniz gerekiyor. Et yıkandıktan sonra buzdolabına koyulmamalı.

ET NE ZAMAN BUZDOLABINDAN ÇIKARILIR?

Etler dinlendirildikten sonra, derin dondurucuya ya da buzdolabına konulabilir. Burada da dikkat edilmesi gereken bir husus var ki o da etin çözünümü konusu. Etin tüketileceği zaman buzdolabından çıkarılıp sebze bölümünde çözdürme işleminin yapılması gerekiyor. Dışarı koyarak çözdürme işlemini yapıldığı takdirde bakterinin artmasına sebep olabiliyor.

ET NE KADAR SÜRE SAKLANIR?

Et, uygun koşulların sağlanmasının ardından buzdolabında 6 ay bekletilebilir. Bu nedenle, her defasında tüketilecek kadarının çıkarılması gerekiyor. 

Çözülen etin tekrar dondurulması ise sağlık açısından oldukça zararlı olduğunu belirtmekte fayda var. Pişirmeden önce etin oda sıcaklığına getirilmesi daha yumuşak olmasını sağlıyor. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...