Suriyeli sığınmacılar bayram için ülkesine döndü

Suriyeli sığınmacılar bayram için ülkesine döndü
Başlık ResmiSuriyeli siginmacilar bayram için ülkesine döndü

Suriyeliler, Ramazan Bayramı nedeniyle ülkesine döndü. Bayramı ülkelerinde geçirmek isteyen bir grup Suriyeli, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçiş yaptı.

Kaydet
|
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bir grup Suriyeli, Öncüpınar Sınır Kapısı'na geldi. Bayramı ülkelerinde geçirmek isteyen sığınmacılar, Kilis Valiliği tarafından kayıtları yapıldıktan sonra minibüs ve otobüslerle ülkelerine gönderildi. Pasaportu bulunanlar ise gerekli işlemlerin ardından Suriye'ye geçti.
Suriyeli Ayşe Yossa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed rejiminin saldırılarının artırması üzerine 2 yıl önce Kilis'e geldiğini söyledi. Akrabalarının yanında barındığını anlatan Yossa, "Ramazan Bayramı için Suriye'ye dönüyorum. Ülkemi çok özledim. Bayramda akrabalarımın yanında olmak istiyorum. Bu bayramda da savaş bitmedi. Temenni ediyoruz ki çatışmalar bir an önce biter bizlerde Suriye'ye döneriz" dedi.
Yossa, bayramda akrabalarını göreceği için çok mutlu olduğunu kaydetti.


Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.