Özkahya idare etti!

A -
A +

Podolski ve Yusuf Yazıcı kırmızı kartla oyundan atılmalıydı! Sezon başında UEFA Ligi ön eleme maçında sakatlanarak uzun süre görev alamayan Halis Özkahya kasım ayının son haftasından bugüne kadar MHK tarafından her hafta bir maça atandı.
Ligin tecrübeli hakemi görev aldığı müsabakalarda çok kötü bir performans sergilememekle birlikte, bazı maçlarda kırmızılık pozisyonlara sarı gösterdi. Bazılarında da sarı kartlık ihlalleri ikazla geçiştirdi.
Bu müsabakada ilk yarı boyunca birkaç faullük pozisyona düdük çalmamasına rağmen futbolcuların iyi niyetli olmaları ve erken gelen gol nedeniyle müsabaka gerilmedi. Ve Özkahya ilk yarıyı kartını kullanmadan tamamladı.
İkinci yarıda oyuncuların birbirlerine çekme ihlalleri başlayınca doğal olarak sarı kartlar ardı ardına çıktı. 
50. dakikada Podolski’ye 61 ve 65’te Uğur Demirok’a, 65’te Yusuf Yazıcı, 71’de Pereira ve 90’da Selçuk’a gösterilen kartlar ve Uğur’un 2 sarıdan atılması hakemin doğru kararları idi.
Ancak 62. dakikada Selçuk’un Uğur tarafından koluyla çekilerek düşürülmesine hakem “devam” dedi. Burada penaltı kararı çıkması doğru olurdu.
Podolski’nin 63’te Yusuf Yazıcı’nın 80’de ikinci sarı kartlarla oyundan ihraç edilmeleri gerekirdi. Hakem bu pozisyonları ikazla geçiştirdi.
71’de Okay kalesine giden şutu eliyle ceza sahası dışında kesti. Hakem buna da “devam” dedi. Oysa direkt serbest vuruş verip Okay’a sarı göstermeliydi. Sonuç olarak Halis Özkahya disiplin uygulamalarında standardı sağlayamadı. Ciddi hatalar yaptı. Her iki yardımcı hakem de yerinde tespitleri ile görevlerini başarıyla yaptılar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.