Mayası bozuk, FETÖ’cü olmasa ne yazar?

A -
A +
Bir gazete düşünün, çıktığı günden bu yana YALAN üzerine kurulmuş ve yayın yapmış. İşin fenası en az 250 bin kişi satın alıyor bu gazeteyi.
Yalandan beslenip, bunun üzerine sohbet çeviren 250 binden fazla morfinlenmiş insan demek bu. Tek kelimeyle korkunç!
Yayına başladığı tarihten bu yana yüzlerce yalan habere, çarpıtmaya, iftiraya, çamur atmaya dayalı “habercilik” anlayışına sahip olan bu günlük yazılı yayına ne gözüyle bakmak gerekiyor, inanın bir isim bulamadım. Daha doğrusu aklımdan geçen tüm sıfatları hak ettikleri için bir tanesini beğenip diğerlerine yazık etmek istemedim. Okuyanlar kendi lügatlerindeki en uygun sıfatları seçsinler lütfen.
SÖZCÜ’yü kuran odak ve mevcut yönetim birayla, rakıyla, FETÖ aşısıyla kafayı yediği için millet belki de hem onlara hem de morfinledikleri kitlelere mahcur gözüyle bakıyor olabilir, bilmiyorum. Ama fiilen böyle görünseler de sonuçta hukuki sorumlulukları da bir vakıa ve hesabını vermek zorunda oldukları pek çok cürümleri var.
Kim koruyor onları?
Bir hukukçu dostum bu gazetenin yalan ve çarpıtmalarıyla ilgili bana birkaç adet açılmış soruşturma bilgisi gönderdi. Ben de Sözcü’nün diğer vukuatlarını toplu halde bulabilir miyim diye baktım. Ne göreyim, Google bunların yalanlarıyla yıkılıyor.(*) Çünkü muhabirinden, yayın yönetmenine ve yazarına kadar hepsi yalan uzmanı. Asparagasta üstlerine yok.
Bu yalan ve iftiralardan 23 adet seçtim. Daha da fazlasını ise aşağıda linklerini verdiğim internet sitelerinden bulabilirsiniz.
1- Tarih 11 Temmuz 2013 Perşembe. Hedefteki isim dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu. "Bakanın oğluna fakirlik bursu" başlıklı haberde Davutoğlu'nun oğlunun yoksullara verilen bir bursu aldığı iddia ediliyor. Yalandı tabii ve Davutoğlu’nun gönderdiği tekzibi yayınlamak zorunda kaldılar.
2- 30 Haziran 2013 tarihli gazetede Emin Çölaşan devlet okullarında öğrencilere verilen takdir belgesinin adının İstanbul'da bir lisede 'Allah'ın takdiri' olarak değiştirildiğini öne sürdü. Çölaşan, köşesinde bir de belge yayınladı. Ancak belgeye dikkatli bakanlar, Sözcü'nün başyazarının fıkraları aratmayacak bir hataya imza attığını gördü. Belge üzerindeki mühür, internette örnek mühür formatı olarak yayınlanan ve üzerinde T.C. Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü yazılı mühür örneğiydi. Yani belge gerçek değildi...
3- 21 Ekim 2013. Sözcü Gazetesi Fatsa Belediyesi'nin havuzda mayo yasağı getirdiğini ileri sürdü. Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan havuzda mayo yasağının olmadığını, yasağın sadece iç çamaşırı ile havuza girmek isteyenleri kapsadığını belirtti...
4- 7 Kasım 2017 tarihinde Saygı Öztürk imzasıyla yayınlanan haberde bu yıl ki 10 Kasım Atatürk’ü anma töreninde hiçbir televizyon kanalına Anıtkabir’den haberlerin sunulmasına ve halkla röportaj yapılmasına izin verilmeyeceğini ileri sürdü. Bahsi geçen haberin içerisinde Sözcü gazetesine açıklama yaptığı iddia edilen bir televizyon yöneticisinin sözlerine yer verildi.
Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı her yıl 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’nde talep eden yayın kuruluşlarına canlı yapma izni verildiği ve bu yılda söz konusu durumda herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi. Saygı Öztürk’ün yalan haberindeki TV müdürü de kurmacaydı.
5-11 Ocak 2017 tarihli bir “haber” de İETT’nin kamu kurumu olmaktan çıkartılıp özelleştirileceği iddia edildi. Sözcü bu asparagası CHP'nin İBB Meclis Üyesi İsa Öztürk’ün açıklamasına dayandırdı. Fakat konu hakkında İETT tarafından yapılan açıklamada özelleştirmenin söz konusu olmadığı ve tamamen yalan olduğu açıklandı.
6- Sözcü gazetesi 17 Şubat 2017 tarihli haberinde Prof. Dr. Süheyl Batum’un Bahçeşehir Üniversitesindeki görevine son verildiğini iddia etti. Batum’un Barolar Birliği ile referandumda HAYIR kampanyasına katıldığı için kovulduğu da ileri sürüldü. Oysa Bahçeşehir Üniversitesi, yazılı olarak yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Süheyl Batum’un milletvekilliği adaylığı için kendi isteğiyle ayrıldığını belirtti.
7- 24 Kasım 2016 tarihinde “Emekli, banka promosyonu beklerken promosyonu Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanları alacak!” başlıklı bir haber yayınladı. Haberin doğrusu ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanları için banka promosyonu ihalesinin çıkacağı, ihale süresinin de en az üç yıl olarak belirleneceği ile ilgili. Bilindiği gibi 11 milyon emeklinin 6 aydır beklediği promosyonun yılbaşına doğru emeklilere verileceği duyurulmuş, bankalarla promosyon miktarı konusunda pazarlığın sürdüğü aktarılmıştı.
8- 16 Temmuz 2016’da Sözcüde darbe günü "BİR ERİN KAFASI KESİLDİ" yalan haberi yayınlandı. Bu haberle ilgili soruşturma açıldı ve Çağlayan Adliyesine gönderildi. Kafası kesildiği ileri sürülen er Burak Salıvermez darbe girişiminden birkaç gün sonra Avcılar Kaymakamına kahve içmeye gitti. Acı bir şaka gibiydi bu. O kaymakam Hulusi Doğan’dı ve şu anda İstanbul Vali Yardımcısı.
Son günlerde adını yeniden halkı sokağa çağırma provokasyonuyla sık sık andığımız Fatih Portakal adlı utanmaz o zaman da benzer bir kışkırtmayı yaptı. Sosyal medya hesabından Burak Salıvermez olan “kafası kesilen er”in fotoğrafını yayınlayarak “Başı kesilen askerimiz vatanımızın evladı. Yüzündeki o gülüşe bakmaya utanıyorum ben. Bu ana kuzusuna kıyanlar hesap vermeli. Paylaşalım bu yiğidimizi” diye yazdı. Bu paylaşım 180 bin kişi tarafından RT edildi, yani yeniden paylaşıldı ve yüz binlerce beğeni aldı. Ahlaksızlığın bunlar eliyle nasıl hızla yayıldığını anlatabilmek için belirtiyorum özellikle.
Ne sözcü ne de Fatih Portakal bu rezillikleri için tabii özür dilemedi. O “kafası kesilen er” Burak Salıvermez’in resmi 2013 yılında çekilmişti üstelik. CNN Türk’e yaptığı açıklamalarda söyledi bunu.
http://www.cnnturk.com/turkiye/kafasi-kesildi-denilen-asker-burak-salivermez-konustu
9- Sözcü gazetesinde bir haber de “Pes Etti!” başlığını taşıyordu. Manşetten ve “İsrail’in dayattığı şartları kabul etti” alt başlığıyla verilen haberde, Erdoğan’ın bu zamana kadar İsrail için ağır konuştuğu, ancak 700 milyar dolarlık İsrail gazı için bugün anlaşma yaptığı ve İsrail’in şartlarını kabul ettiği iddia edildi.
Doğru haber yazılanın tam tersiydi. Gazze’ye ambargo Türkiye’nin öncülüğünde kalkacaktı. Bunun için Filistinliler Erdoğan’a teşekkür etti.
http://www.aljazeera.com.tr/haber/mesalden-turkiyeye-tesekkur
Dahası bugün haberin doğru olmadığı Türkiye’nin Doğu Akdeniz’e gönderdiği sondaj gemileriyle bir kez daha kanıtlanıyor.
10- Sözcü gazetesi “İlk kez bir Bakan Sözcü’ye konuştu” başlığıyla bir “haber” yaptı. O zamanki Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in, gazetenin Ankara Haber Müdürü Emin Özgönül ile çekilmiş bir fotoğrafının yer aldığı “haber” de Şimşek ile mülakat yapıldığı ve Şimşek’in veda sinyali verdiği iddia edildi. Ancak Sözcü’deki haberden kısa bir süre sonra Mehmet Şimşek’in makamından yapılan açıklamada Bakan’ın Sözcü gazetesinin Ankara temsilcisini hiçbir şekilde tanımadığı ve kendisine hiçbir şekilde ayaküstü mülakat vermediği belirtildi. 
11- Murat Aydın adlı muhabirin haberi ise tam ibretlik. 26 Mayıs 2016 tarihli bir asparagas bu. Okullara şehitlerin adlarının verilmesiyle ilgili yönetmelikte, “Savaşta ve diğer zamanlarda, vatan hizmeti yaparken şehit olanların adları okullara verilir” denmesine rağmen, okullara şehitlerin isminin verilmediğini iddia etti. Oysa muhabir müsveddesinin iddia ettiğinin aksine çok sayıda şehit polis ve askerin isminin okullara verildiği biliniyor.
12- Zeynep Gürcanlı adlı yazar Sözcü gazetesindeki 16 Mayıs 2016 tarihli köşe yazısında, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda internete erişimin izne bağlandığını iddia etti. Bilgi baştan aşağı yalandı ve Gürcanlı asla yüzü kızarmadan bu iftirayı atmıştı.
13- Sözcü yapılmamış görüşmeleri sanki yapılmış gibi vermeyi de başarıyor ‘One Minute’ sonrası ilk temas başlıklı bir haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk Musevi Cemaati lideri İshak İbrahimzadeh ve Amerika’nın önde gelen Yahudi kuruluşlarından “Conference of Presidents” Heyeti ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüştüğü belirtildi ve toplantıda ele alınan konular ayrıntılı olarak yazıldı. Ancak Sözcü’nün internet sitesinde yayınlanan bu “haber”in hemen ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank twitter hesabından “Sözcü gazetesi haber uydurma konusunda çığır açtı. Şu saat itibarıyla başlamayan görüşmeyi içeriğiyle birlikte haber yapmış” tweetini paylaştı.
14- 20 Nisan 2016’da Sözcü gazetesinde Ali Ekber Ertürk imzasıyla bir haber yayınlandı. Haberde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Turizm Haftası nedeniyle hazırladığı kamu spotunda Türkiye'nin denizlerinin yer almadığı ileri sürüldü.
Bu öylesine kuyruklu bir yalan ki siz en iyisi 45 saniyelik tanıtım filmini izleyin. Linki aşağıda:
https://www.youtube.com/watch?v=h3WSdRn72fs
15- 24 Haziran seçimlerinden hemen sonra manşetten yayınlanan haber de Silivri’deki cezaevinde hangi partinin ne kadar oy aldığına ilişkindi. Sözcü’ye göre en çok oyu AK Parti almıştı. Peki, bu yalanın gerçeği neydi?
Rakamları sıralayalım: HDP: Yüzde 48.16, Millet İttifakı (CHP-İP-SP) Yüzde 46.32…
Dikkat! AK Parti'nin aldığı oy oranı ise sadece yüzde 2.45'te kaldı.
16- Sözcü rezaletlerinden biri de kapı önündeki Atatürk desenli paspas fotoğrafı. Altına “Atatürk’ü paspas yaptılar” diye yazdılar. Gerçek sonra ortaya çıktı. Sözcü muhabiri Atatürk resmi olan duvar halısını paspasın üstüne koyup fotoğrafını çekmişti. Yalanda sınır tanımayan gazeteciler arasında ismi altın harflerle yazıldı.
17- Sözcü’nün bir başka “haberi”ne göre de Ersin Turhan isimli bir vatandaş sınıf öğretmenliğini bitirdikten sonra atanamadığı için intihar etmişti. Oysa yapılan araştırmada Ersin Turhan'ın Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi 3. Sınıf öğrencisi olduğu ve henüz öğretmen bile olmadığı ortaya çıktı. 2017 yılından sonra kaydını yenilemeyen Ersin Turhan gerekli not ortalamasına da ulaşamamıştı.
18- Erdoğan’ın yüzlerce milyon liraya yeni bir uçak satın aldığını belirten asparagas haber de Sözcü’nün vukuatları arasında. Oysa Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed al Sani Cumhurbaşkanlığı filosuna bir uçak hediye etmişti.
19- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da konuşurken bir an duraksayınca"Prompter bozulunca, konuşamadı" yalanı da ellerinde patladı. Aslı şuydu: Erdoğan bir misafirinin yerine oturmasını bekliyordu. Bu durum görüntülerle ortaya çıktı.
20- Sözcü’nün pis bir algı mekanizması da var. Misal "Sümeyye’ye sevgili şoku" diye bir başlık atıp altını doldurduklarına bakalım. Başlığa bakıp aklınızdan neler geçirirsiniz öyle değil mi? Oysa haberin aslı Sümeyye Erdoğan’ın korumasının nişanlısından ayrılmasıyla ilgili.
21- Sözcü’nün 1 Ocak 2016 yılında, yani FETÖ’cü darbe girişiminden altı ay önce yayınlanan bulmacasında çıkan sonuçlardan biri de TAYYİP ÖL idi. Bu bulmacadan dolayı soruşturma açıldı, sonuç belli değil.
22- 15 Temmuz 2016 saat 15.00-16.00 sıralarında, darbe girişiminden üç beş saat evvelinde bir başlık daha vardı Sözcü internet sitesinde. Herkes Gökmen Ulu’nun “Erdoğan’ın kaldığı yazlığı bulduk” başlıklı haberine odaklandı ama bu haber başlığı da çok enteresandı ve “Cumhurbaşkanı gizleniyor, balkona çıkmıyor. Bir şeyden mi çekiniyor?” diye soruyordu. Bu haberden dolayı gazete hakkında “Silahlı örgüte yardım” suçlamasıyla soruşturma açıldı ve Çağlayan Adliyesi’ne gönderildi. Akıbeti meçhul.
23- Sözcü’nün Külliye’deki bir masanın maliyetinin 240 bin lira olduğuna ilişkin yalanıyla burada bitirelim. Masanın maliyeti sadece 5 bin liraydı.
Yüzlerce yalan, iftira ve çamur. Yazdıklarımız küçük bir kısmı. FETÖ’cü polislerin servis ettiği “belge”lerden sözetmiyorum bile.
Ne oldu diye sorarsanız koca bir hiç. Herhâlde verilecek cevap basit:
Yalandan kim ölmüş!
.....
(*) A Haber'den Sözcü Yalanları
https://www.ahaber.com.tr/galeri/turkiye/kare-kare-sozcunun-yalanlari
GÜNÜN YALANLARI SİTESİ
https://gununyalanlari.com/etiket/sozcu-gazetesi
TAKVİM gazetesi
https://www.takvim.com.tr/guncel/2018/07/02/sozcunun-silivri-yalani-elinde-patladi
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN
FETÖ mağdurlarına acil çözüm için ne bekliyorsunuz?
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.