NTV Spor neden kapanmalıydı?

A -
A +

NTV Spor’un kapanması için çokça sebepler mevcuttu. Hiç şaşırmadım desem yeridir. Geç bile kalındı! Siz; spor camiasına öncülük edeceksiniz, varınızı yoğunuzu spor gibi dinamik bir yapıya yatıracaksınız, en kaliteli yayını yapıp en iyi spikerleri bünyenizde bulunduracaksınız, en iyi konuklar ile spor analizleri yapıp milyonlarca sporsevere ulaşacaksınız…
Ve yayın hayatına devam etmeyi düşleyeceksiniz…
Siz de yanıldınız.
Bu mâkûs talihin sizi bulamayacağını mı sandınız?
Evet, siz de yanıldınız.
Unuttuğunuz bir şey vardı: “Bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz… Başarılı olup kaliteli işler ortaya koyarsan, kendi ipini çekmiş olursun!..”
Sayamadığım ve bunca sebep var iken kapanmak için, “NTV Spor neden kapanmamalıydı?” diye bir sual sormanıza bile gerek yok. Bunun gerekliliğini gerektiren bir durum da ortada yok!
Bütün bunları basın mensubu kimliğimi bir kenara koyarak, bir izleyici gözüyle yazıyorum.
Benim için NTV Spor başarılı ve kaliteli yayın yapan bir spor kanalıydı.
Her iş veya kuruluş, elbette başarılı olmak için yola çıkar. Sektöre yön vermek için işler ortaya koyar. Söz sahibi olmak için, varlığı için çalışmalar yapar. Ancak bir müddet sonra her ne kadar maddi olarak sizin olsa da, o aslında hedef kitlenizin bir malı olmuştur.
İşin ekonomik sebepleri vardır, frekansı satılmıştır, ihtiyaç söz konusudur, ticari olarak yatırım aracı olarak kullanılmıştır, kendilerince yeterli verim alamıyorlardır… Bunlar işin magazin tarafı ve patronlardan başkasını da ilgilendirmez. Ancak… Bir kuruluş halkın gönlünde yer tuttuktan sonra bir nevi kamunun da ortak ürünü haline dönüşüyor. NTV Spor’un bıraktığı iz böyle halk nezdinde…

NTV Spor neden kapanmalıydı?
 
NTV Spor evine geri dönüyor…
 
NTV Spor sadece yayınını sonlandırdı. Yayın hayatına NTV bünyesinde devam edecek. Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen de konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve: "Discovery Grubu ile yeni bir anlaşma yaparak ülkemizin televizyon izleyicisine alışılagelmişin dışında bir yayın sunulacaktır. Bu ortak çalışma sonrasında, NTV Spor'un yayın içeriği haber kanalımız olan NTV'de devam edecek, yani NTV Spor evine geri dönüyor" ifadelerini kullandı.
Bize de “hayırlı olsun” demek düşer…
Bir sözlük yazarının NTV Spor’un kapanmasıyla ilgili yazdıkları da, aslında birçok kişinin paydaş duygularını ortaya koyar nitelikte düşünceler barındırıyor.
Şöyle diyor Truman adlı sözlük yazarı:
17 Mart gecesi, Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından son bir programla frekansını başka bir kanala bırakacakmış. Kurulduğu tarihten tam 10 yıl sonrası oluyormuş bu.
Hani bir laf vardır ya "arkada ses olsun diye NTV Spor açan insan yalnızlığın son evresindedir" diye… Bilmeyene gerçeksi gelmiyordur belki de ama kendim dahil bunu yaşayan çok insan biliyorum. 5. kez aynı haberi dinlerken, spikerin anlatmasına müsaade etmeyip aynı cümlelerle haberi kendim anlattığım zamanları da biliyorum. İnsan bir TV kanalı ile duygusal bağ kurar mı? Kuruyormuş işte. 10 yıl boyunca "arkada ses olsun diye" dinlediğim kim varsa hepsinin ağızlarına ve emeklerine sağlık. Yolunuz açık olsun…

NTV Spor neden kapanmalıydı?
 
Veda…
 
Türk spor yayıncılığında önemli bir yer edinen NTV Spor, 17 Mart 2008’de kuruldu. Ve on yıl sonra yine bir 17 Mart günü, Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonrası yaptığı son yayın ile kapandı. Rıdvan Dilmen ile Yüzde Yüz Futbol yayını yapan NTV Spor, 17 Mart 2018 Cumartesi akşamı yayın akışını durdurdu. Saatler 22.30'u gösterdiğinde NTV Spor'un yerine DMAX yayına başladı. Discovery Communications’ın bünyesinde yayına başlayan DMAX, NTV Spor'un frekansıyla 22.30'dan itibaren yayına girdi.
NTV Spor’a yayın hayatına son verene kadar emek vermiş tüm çalışanlarına, gönül vermiş bütün gönüldaşlarına da teşekkürü bir borç biliyoruz.
Bir devrin kapandığına da böylece şahitlik etmiş olduk.
Ne diyelim; her daim söylediğimiz üzere: Hayırlı olsun…

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.