CANLI ANLATIM

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem! Çorum, Ordu, Kırşehir, Samsun, Kayseri ve Ankara'da hissedildi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem oldu. En büyüğü 4.4 olan artçılar deprem sonrası peş peşe geldi. Depremde bazı evlerin yıkıldığını açıklanırken, 5 kişinin de yaralandığı bilgisine ulaşıldı. Çorum, Ordu, Kırşehir, Samsun, Kayseri ve Ankara'da da hissedilen deprem sonrası, AFAD vatandaşları riskli bölgelere karşı uyardı. Öte yandan şehirde eğitime 1 gün ara verildi.

Canlı Anlatım Özeti
  • TOKAT'TA 10 DAKİKA İÇİNDE 3 BÜYÜK ARTÇI DEPREM
  • TOKAT'TAKİ DEPREMDE SON DURUM: 826 VATANDAŞ 112'Yİ ARADI
  • 20 SAATTE 46 SARSINTI
  • 4,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR ARTÇI DAHA!
  • TOKAT'TA ŞİDDETLİ ARTÇI: 4.0 İLE SALLANDI
  • YARALI SAYISI 5'E YÜKSELDİ
  • BAKAN KOCA DUYURDU: 1 KİŞİ YARALANDI
  • BAKAN YERLİKAYA: TOKAT'TA EĞİTİME 1 GÜNLÜK ARA VERİLDİ
  • CAMİ MİNARESİ HASAR ALDI
  • BAZI EVLER YIKILDI
  • AFAD'DAN AÇIKLAMA
  • BAKAN YERLİKAYA: GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ
  • CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
  • 5,6 ŞİDDETİNDE DEPREM

TOKAT'TA 10 DAKİKA İÇİNDE 3 BÜYÜK ARTÇI DEPREM

Tokat'ta şiddetli artçılar devam ediyor AFAD verilerine göre gece yarısından sonra 3.0'ın üzerinde 3 büyük deprem meydana geldi.

5.6'lık depremin yaşandığı Sulusaray'da saat 00:09 sıralarında 4.1, saat 00:10 sıralarında 3.5 saat 00:16 sıralarında ise 3.2'lik deprem oldu.

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem! Çorum, Ordu, Kırşehir, Samsun, Kayseri ve Ankara'da hissedildi - 1. Resim


19.04.2024 00:06

TOKAT'TAKİ DEPREMDE SON DURUM: 826 VATANDAŞ 112'Yİ ARADI

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, deprem bölgesindeki son durumu paylaştı. Karaloğlu, şunları söyledi:

"Şu ana kadar Tokat'ta 112 Acil Çağrı Merkezine 576, Yozgat'ta ise 250 vatandaşımız deprem nedeniyle başvurmuş durumda. Vatandaşlarımıza ekiplerimiz cevap vermiş ve incelemelerini tamamlamışlardır. Ön incelemeler sonucunda Tokat'ta 3 ilçe 30 köyde 191 konutta 84 ahır, 7 cami ve 1 fırında hasarlar var. Net hasar tespit çalışmaları gün ışımasıyla başlayacak.

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem! Çorum, Ordu, Kırşehir, Samsun, Kayseri ve Ankara'da hissedildi - 2. Resim

Çalışma sonucunda hasarların oranları ortaya çıkacak. Yozgat'ta ise 1 ilçede 7 köy 94 konutta 4 cami ve 3 ahırda ön hasar tespitlerimiz var. Ekiplerimiz hazır halde yarın Yozgat'ta da gün ışımasıyla hasar tespit çalışmalarımız başlayacak. Evinde hasar olan hiçbir vatandaşımız evini kullanmasın biz onları misafir etmeye hazırız."


18.04.2024 23:07

20 SAATTE 46 SARSINTI

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde son 20 saat içerisinde en büyüğü 5.6 büyüklükte 46 sarsıntı meydana geldi.
Tokat’ın Sulusaray ilçesi dün gece saat 01.06’da meydana gelen 4.7 büyüklükteki depremin ardından 46 kez sallandı. Tokat’ta 20 saat içerisinde meydana gelen en büyük deprem ise 18.11'de gerçekleşen 5.6 büyüklükteki deprem oldu. Yaşanan 46 sarsıntının 5’i 4 büyüklüğün üzerinde gerçekleşti.

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem! Çorum, Ordu, Kırşehir, Samsun, Kayseri ve Ankara'da hissedildi - 3. Resim


18.04.2024 22.31

4,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR ARTÇI DAHA!

Tokat'ta 5.6'lık depremin ardından şiddetli artçılar sürüyor. Son olarak AFAD, merkez üssü Sulusaray'da 4,4 şiddetinde bir artçının daha meydana geldiğini duyurdu.


18.04.2024 21:48

TOKAT'TA ŞİDDETLİ ARTÇI: 4.0 İLE SALLANDI

Tokat'ta 5.6'lık depremin ardından şiddetli artçılar devam ediyor. AFAD verilerine göre depremin merkez üssü Sulusaray'da 4 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi. Deprem yerin 7.0 km derinliğinde meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre ise Arpacıkaracay-Sulusaray mevkiinde meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem yerin 5.0 km derinliğinde yaşandı.


18.04.2024 21:05

YARALI SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Edinilen bilgiye göre depremin merkez üssü Tokat’ın Sulusaray ilçesinde depremin etkisiyle panik yaşayarak kaçmaya çalışan 5 kişi çeşitli şekillerde yaralandı. Yaralılar ilçe devlet hastanesinde tedavi altına alındı.

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem! Çorum, Ordu, Kırşehir, Samsun, Kayseri ve Ankara'da hissedildi - 4. Resim


18.04.2024 20:30

BAKAN KOCA DUYURDU: 1 KİŞİ YARALANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremden Yeşilyurt ilçesinde 1 kişinin etkilendiğini duyurdu.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde, Sulusaray'da bir ev ve bir cami minaresinin yıkıldığını, depremden etkilenen kimsenin olmadığını belirterek, şu bilgileri verdi:

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem! Çorum, Ordu, Kırşehir, Samsun, Kayseri ve Ankara'da hissedildi - 1. Resim

"5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde 1 kişi etkilenmiştir. Tokat'ın Artova ilçesinde bir cami minaresi yıkılmış olup, etkilenen olmamıştır. Yozgat'ın Gümüşsuyu köyünde bir ev, Yelken köyünde bir ev, Elmalıçiftliği köyünde bir ev yıkılmış olup etkilenen olmamıştır."


18.04.2024 20:20

BAKAN YERLİKAYA: TOKAT'TA EĞİTİME 1 GÜNLÜK ARA VERİLDİ

TGRT Haber canlı yayınında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta eğitime 1 günlük ara verildiğini söyledi. Can kaybının olmadığını söyleyen Yerlikaya, "Depremin ilk anından itibaren saha taraması devam ediyor. Birimlerimiz sahada. Bize verilen bilgilerde; Sulusaray, Altıova, Yeşilyurt ve Yozgat Kadışehir'de ihbarlar oldu. Kadışehir'de kullanımda olmayan bir evin yıkıldığını biliyoruz. Can kaybının ve yaralanan vatandaşımız yok. Maddi hasarı az bir şekilde depremi atlattık. Netleşmiş rakamları verebilmek için taramaların son bulması gerekiyor. Tokat genelinde eğitime bir günlük ara verildi." dedi. 

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem! Çorum, Ordu, Kırşehir, Samsun, Kayseri ve Ankara'da hissedildi - 6. Resim


18.04.2024 19:32

CAMİ MİNARESİ HASAR ALDI

Sulusaray ilçe merkezinde bir caminin minaresinde hasar oluştu. Deprem, ilçeye bağlı Malum Seyit Tekke köyünde iki cami ile bazı evlerde hasara neden oldu. Bir cami minaresinin ise külah bölümü yıkıldı.

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem! Çorum, Ordu, Kırşehir, Samsun, Kayseri ve Ankara'da hissedildi - 1. Resim


18.04.2024 18:50

BAZI EVLER YIKILDI

Bakan Yerlikaya'nın paylaşımında yer alan grafiğe göre deprem Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum'da yoğun hissedildi.

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, "Şehir merkezinde ciddi bir durum yok. Sulusaray'da belli başlı konutlarda sıkıntılar var" açıklamasında bulundu. Öte yandan Yazıcıoğlu, Buğdaylı köyünde bazı evlerin yıkıldığını açıkladı.

Tokat'ta 5,6 büklüğünde deprem! Çorum, Ordu, Kırşehir, Samsun, Kayseri ve Ankara'da hissedildi - 6. Resim


18.04.2024 18:45

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde saat 18.11’de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum illerimizde yoğun bir şekilde hissedilmiştir. An itibarıyla; Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Gelişmeleri takip ediyoruz."

Tokat'ta 5,6 büklüğünde deprem! Çorum, Ordu, Kırşehir, Samsun, Kayseri ve Ankara'da hissedildi - 3. Resim


18.04.2024 18:40

BAKAN YERLİKAYA: GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Tokat'taki depreme ilişkin açıklama:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremle ilgili, "Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Tokat'ta 5,6 büklüğünde deprem! Çorum, Ordu, Kırşehir, Samsun, Kayseri ve Ankara'da hissedildi - 5. Resim

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.


18.04.2024 18:30

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tokat'ta meydana gelen depreme ilişkin şunları söyledi:

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5,6 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürüyor. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.

Tokat'ta 5,6 büklüğünde deprem! Çorum, Ordu, Kırşehir, Samsun, Kayseri ve Ankara'da hissedildi - 1. Resim


18.04.2024 18:11

5,6 ŞİDDETİNDE DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tokat'ın Sulusaray ilçesinde akşam saat 18.11'de 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini bildirdi.  5,6'lık depremin ardından Sulusaray'da en büyüğü 3,5 olan artçı depremler de oldu. Deprem yerin 5,99 kilometre derinliğinde gerçekleşirken, vatandaşlar deprem sonrası büyük bir panik yaşadı.

Tokat'ta 5,6 büklüğünde deprem! Alarma geçildi - 1. Resim


Yer: Tokat

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...