FETÖ'nün dağıttığı sorularla iş sahibi olmuşlardı! 5 memur hakkında gözaltı kararı

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
FETÖ'nün dağıttığı sorularla iş sahibi olmuşlardı! 5 memur hakkında gözaltı kararı
3. Sayfa Haberleri  / Türkiye Gazetesi

FETÖ'ye yönelik 2012 gelir uzmanlığı yardımcılığı ve 2013 vergi müfettişliği yardımcılığı giriş sınavlarındaki usulsüzlüklere ilişkin soruşturmalar kapsamında soruları alıp dağıtan ve o sorularla sınavı kazandığı anlaşılan 2’si aktif, 3’ü ihraç olmak üzere toplam 5 şüphelinin, Ankara merkezli 2 ilde,  eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) yapılanmasına yönelik sınav usulsüzlükleri soruşturması kapsamında yeni bir operasyon başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, 2012 gelir uzmanlığı yardımcılığı ve 2013 vergi müfettişliği yardımcılığı giriş sınavlarındaki usulsüzlüklere ilişkin soruşturmalar kapsamında, FETÖ/PDY mensupları tarafından yazılı sınav öncesinde sınav sorularına erişilerek soruların örgüt mensuplarına dağıtıldığı tespit edildi.

2 İLDE 5 GÖZALTI

Sınav sorularını alarak sınavı kazandığı anlaşılan ve örgütsel iletişim aracı "ByLock" kullandığı tespit edilen 2'si aktif, 3'ü ihraç olmak üzere 5 şüpheli hakkında, Ankara merkezli 2 ilde gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerin yakalanmasına ve Cumhuriyet Başsavcılığına sevklerine yönelik işlemlere, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam ediliyor.

 

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...