Kastamonu'dan kahreden haber geldi! Minik Osman'ın ardından anne Huriye Helvacı'nın da cesedi bulundu
Kastamonu'da günlerdir annesi Huriye Helvacı ile aranan 5 yaşındaki Osman'ın cansız bedeni uçurumun kenarında bulundu. Annenin cansız bedeni ise çocuğun cesedinin bulunduğu yerin 200 metre ilerisinde bulundu.
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 9 gün önce kayıplara karılan Huriye Helvacı ve 5 yaşındaki oğlu Osman'ı arama çalışmaları son olarak akarsu ve bataklıklarda yoğunlaşmıştı.
Bugün acı haber geldi. 5 yaşındaki Osman'ın cansız bedeni buldu. Cansız bedenin, Köseali Köyü civarında uçurumun kenarında termal drone ile bulunduğu öğrenildi.
Haberi, Müge Anlı'nın programında alan baba Bayram Helvacı gözyaşlarına boğuldu.
VALİLİK ACI HABERİ DOĞRULADI
Kastamonu Valiliği de acı haberi doğruladı. Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İlimiz Bozkurt ilçesine bağlı Köseali köyünde 02.11.2025 tarihinden itibaren kayıp olarak aranan Huriye Helvacı (43) ve Osman Yaşar Helvacı'nın (5) bulunması için yürütülen çalışmalarda, 11.11.2025 Salı günü saat 12.20 civarında Köseali köyündeki dere yatağında Osman Yaşar Helvacı'nın cansız bedenine ulaşılmıştır. Anne Huriye Helvacı'yı arama çalışmaları sürdürülmektedir."
ÇOCUK BAŞ ÜSTÜ DÜŞMÜŞ
Ekiplerce şelale tabanında ulaşılan cesette yapılan ilk incelemeye göre, kayıp çocuğun baş üstü düşerek hayatını kaybettiği değerlendiriliyor.
İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında 2 cumhuriyet savcısı görevlendirdi.
ANNENİN DE CESEDİ BULUNDU
Başsavcılık, çocuğun cesedinin bölgeden çıkarılmasının ardından yapılan inceleme sonrası otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderileceğini bildirdi.
Devam eden çalışmalar sonucunda anne Huriye Helvacı'nın cesedi de çocuğun bulunduğu yerin yaklaşık 50 metre yukarısında, şelalenin üst tarafında bulundu.
Köseali köyünde yaşayan Hakkı Şahin "Kaygan bir yer. Suyun kenarında kalmış çocuk. Sırt üstü vaziyetteydi. Bölge kayalık bir yer, insan zor gider oraya" ifadesini kullandı.
ENİŞTEDEN ÇARPICI İTİRAF
Öte yandan Huriye Helvacı’nın eski kayınbiraderinin eşi (eniştesi) Mustafa Uzun ile kaybolmadan önce telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıkmış, "Huriye Helvacı ile 23 Ekim'de samimi olduk, 12 gün boyunca görüştük." itirafında bulunmuştu.
#r-1159147#
Ekipler, kayıp anneyi bulmak için Alantepe ve Köseali köyleri ve çevredeki 20 köyde yürütüyor.
#r-1157465#
