SAĞLIK - SAĞLIK
19 Temmuz 2019 - 17:11

EGFR nedir? | EGFR Değeri Kaç Olmalıdır? | EGFR'de normal değerler nasıl olmalı

Böbrek hastalıkları için önem arz eden EGRF merakla takip edilen sağlık konularından biridir. Bu doğrultuda 'EGFR nedir? | EGFR değeri kaç olmalıdır? | EGFR'de normal değerler' gibi merak edilenler haberimizde...
SAĞLIK - SAĞLIK
19 Temmuz 2019 - 16:56

BUN nedir? | BUN değerleri ne olmalı? | BUN normal değerler nasıl olmalıdır? Bun Yüksekliği ve BUN düşüklüğü değerleri

BUN nedir? | BUN değerleri ne olmalı? BUN, bir kan üre nitrojen testidir. Atık üre, kandaki azot miktarını gösterir. Protein vücudunuzda parçalandığında üre oluşur. 'BUN nedir? | BUN yüksekliği | BUN düşüklüğü| BUN'da normal değerler nasıl olmalıdır?' gibi merak edilen tüm detaylar burada...
SAĞLIK - SAĞLIK
19 Temmuz 2019 - 16:42

Mide üşütmesine ne iyi gelir? | Mide üşütmesi belirtileri | Mide üşütmesi gaz yapar mı? | Mide üşütmesi için evde yapılabilecekler neler?

Mide üşütmesi denince akla ilk 'soğuk almak' kavramı gelse de mide üşümetmesinin pek çok farklı nedenleri olabilmekte. Mide üşütmesi sık sık karşılaşılabilen sorunlardan, bu sebeplede 'Mide üşütmesine ne iyi gelir? :Mide üşütmesi belirtileri, Mide üşütmesi gaz yapar mı? Mide üşütmesi için evde yapılabilecekler neler?' gibi sorular merakla takip ediliyor. Merak edilen soruların cevapları burada...
SAĞLIK - SAĞLIK
19 Temmuz 2019 - 16:20

Kanda UIBC Nedir? | UIBC düşüklüğü | UIBC yüksekliği | UIBC'de normal değerler | UIBC düşüklüğü/yüksekliği nasıl normale döner?

Vücut fonksiyonlarını yerine getirirken demire ihtiyaç duyar. UİBC ise vücudun sağlıklı bir şekilde fonksiyonlarını yerine getirmesinde oldukça etkili bir içeriktir. Bu haberde, 'Kanda UIBC Nedir? UIBC düşüklüğü, UIBC yüksekliği, UIBC'de normal değerler, UIBC düşüklüğü/yüksekliği nasıl normale döner?' gibi merak edilenlerin cevaplarını bulacaksınız...
SAĞLIK - SAĞLIK
19 Temmuz 2019 - 13:42

İstanbul'da sivrisinekle gelen 'batı nil ateşli virüsü' tehlikesi

​Avcılar ve Esenyurt bölgesinde bulunan dere yatağında son zamanlarda birden çok vatandaşta görülen ateşli hastalığın nedeni ilk bulgulara göre “Batı Nil Ateşli Virüsü” çıktı. Sivrisineklerden insanlara geçtiği bilinen virüs, İstanbul’da ilk kez görülürken genellikle Akdeniz bölgesi ülkelerinde ortaya çıktığı öğrenildi. Hastalığın görüldüğü dere yatağı bölgesinde ise insanlar bir an önce tedbir alınmasını istiyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
19 Temmuz 2019 - 12:54

Psikologlar 'Ruh Sağlığı Yasası'nı istiyor

Ruh sağlığı alanında hizmet veren sektör çalışanları, Ruh Sağlığı Yasası'nın kanunlaşmamasına tepki gösteriyor. Ruh sağlığı alanında çalışanlar, halen bir türlü istenilen içerik ve maddelerle çıkarılamaması üzerine açıklama yaptılar.
SAĞLIK - SAĞLIK
19 Temmuz 2019 - 02:44

Deterjan artıklarına dikkat!

Bilimsel araştırmanın sonucu: Çamaşırlar üzerinde kalan deterjan artıkları, hastaların yanı sıra sağlıklı kişilerin hava yollarındaki hücrelerin fonksiyonunu da bozuyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
18 Temmuz 2019 - 16:53

PLT Nedir? PLT Trombosit Yüksekliği Belirtileri ve tedavisi nasıl olur? | PLT Yüksekliği / Düşüklüğü belirtileri nedir?

PLT nedir? PLT Trombosit Yüksekliği Belirtileri ve tedavisi? Zaman zaman ciltte sebepsizce oluşan morluklar her zaman merak konusu olmuştur. Aslında bu morlukların sebebinin kanamayı durduran trombosit hücreleri neden olmakta. Peki, PLT (Platelets, trombosit) nedir? PLT yükseliği, PLT düşüklüğü neden olur detaylar haberimizde...
SAĞLIK - SAĞLIK
18 Temmuz 2019 - 16:05

ALT nedir? | ALT neden yükselir? / ALT neden düşer? | ALT yüksekliği nasıl tedavi edilir? | ALT değerleri nasıl korunur?

ALT yani uzun adıyla Alanin Aminotransferaz veya eski kullanılan adıyla serum glutamik-pirüvik transaminaz özellikle karaciğer rahatsızlıkları için sıkça kontrol edilen enzim değerlerindendir. Bu sebeple hastalar ya da hasta yakınları ALT yüksekliği ve ALT düşüklüğünü araştırıp, "ALT nedir? ALT neden yükselir? / ALT nasıl düşer? ALT nasıl tedavi edilir?" gibi soruları internette sıkça aramaktadır. İşte ALT ile ilgili merak edilen detaylar...
SAĞLIK - SAĞLIK
18 Temmuz 2019 - 15:30

Diş ağrısı nasıl geçer? | Diş ağrısı için evde tedavi yöntemleri | Diş eti neden kanar? | Diş çürüğünün zararları neler?

Diş ve diş eti problemleri oldukça can sıkıcı olmakla birlikte yoğun olarak görülen sağlık problemlerindendir. Bu sebeple sık aralıklarla, "Diş eti neden kanar? Diş çürüğünün zararları neler? Diş ağrısı nasıl geçer? Diş ağrısı evde tedavi yöntemleri neler?" gibi sorular internette yoğun bir biçimde araştırılıyor. İşte diş sağlığıyla alakalı merak edilen her şey...
SAĞLIK - SAĞLIK
18 Temmuz 2019 - 13:02

Obezite, kanser riskinde sigarayı solladı

İngiltere'de, obezitenin kansere yakalanma riskini sigaradan daha fazla artırmasına yönelik araştırmayı yorumlayan Obezite Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tufan Ergenç, obezitenin çağın en tehlikeli hastalıklarından biri olduğunun artık tüm dünya tarafından bilindiğini belirterek, "Obezite rakamlarının artması ile görüldü ki, obezite sigaradan bile tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor" dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
18 Temmuz 2019 - 11:37

Kalp merkezlerine yeni düzenleme

Sağlık Bakanlığı, kalp krizi geçiren hastalara müdahale eden mevcut kalp merkezlerini yeniden tescil süreci içine alacak ve bu süreci bakanlık bünyesinde çalışan akademik bir komisyon tarafından yürütecek.
SAĞLIK - SAĞLIK
18 Temmuz 2019 - 11:24

Böbrek taşı sıkıntısı çekenlere 'su' uyarısı

Denizli Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Erdem Çapar, böbreklerde en sık görülen hastalıkların enfeksiyon ve taş oluşumu olduğunu belirterek, bu hastalıkların önlenmesinde yaşa ve kiloya göre su tüketilmesinin önemli olduğunu söyledi.
SAĞLIK - SAĞLIK
18 Temmuz 2019 - 10:42

Glutatyon tedavisi kanseri engelleyebiliyor

Doç.Dr. Serhat Mutlu ve Op.Dr. Harun Mutlu, glutatyon tedavisi hakkında bilgi verdiler.
SAĞLIK - SAĞLIK
18 Temmuz 2019 - 10:40

Yaz aylarında serinlemek kabusa dönüşmesin

Yaz aylarında yükselen sıcaklıklarla birlikte su ile temasımız da artıyor. Serinlemek için ise denizler ve havuzlar sıklıkla tercih edilen alanlar oluyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
18 Temmuz 2019 - 10:36

Çocuğunuz arkadaş edinmekten zorlanıyorsa dikkat!

Social Communication Disorder(SCD), sosyal iletişimde yaşanan sorunları tanımlamak için kullanılmaktadır. Sosyal İletişim Bozukluğu(SCD) teşhisi konulan bireyler, sosyal ortamlarında iletişim sorunları yaşıyor ve toplumsal ilişkileri bozuluyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
18 Temmuz 2019 - 06:24

Diyabette görme kaybı ayak sağlığını etkiliyor

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Derya Yapar, Diyabetik ayak yarasının gelişmesinin en önemli sebebinin nöropati denilen sinir hasarı olduğunu söyledi.
SAĞLIK - SAĞLIK
18 Temmuz 2019 - 06:22

Sağlığımız mobile emanet

Sağlığımızı adımlarımızı ve yediklerimizin kalorisini sayan, kalp atışımızı ve tansiyonumuzu takip eden, hatta benlerimizi analiz eden birçok uygulama ile yönetmeye çalışıyoruz.
SAĞLIK - SAĞLIK
17 Temmuz 2019 - 13:24

Prof. Dr. Ener Çağrı Dinleyici: 'Hedef sağlıklı mikrobiyota'

Prof.Dr. Ener Çağrı Dinleyici; mikrobiyotanın bozulmasının kanser, alerjik hastalıklar, parkinson hastalığı obezite, diyabet, depresyon gibi bir çok hastalıkta payı olduğunu söyledi.
SAĞLIK - SAĞLIK
16 Temmuz 2019 - 06:33

Amerika’daki gururumuz

Karaciğer naklini öğrenmek için gittiği Amerika’da önemli başarılara imza atan Prof. Dr. Şükrü Emre, Yale Üniversitesinde organ nakli merkezini kurmuş...
SAĞLIK - SAĞLIK
15 Temmuz 2019 - 10:46

Kola ve kahvenin fazla tüketilmesi idrar kaçırma rahatsızlığına yol açıyor

Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Gençbay, idrar kaçırma rahatsızlığının önlenmesi için kola ve kahve tüketiminin azaltılması gerektiğini söyledi.
Başa Dön Sona Git