Sağlık
Yapay zeka destekli MR! Alzheimer'ı erken teşhis edebilir
16 saat 30 dakika önce
Elektronik sigara çocukları haritadan avlıyor! Influencer’lar satış tuzağına ortak
16 saat 40 dakika önce
Yapay zekâ, alzaymırı erken teşhis edecek! Algoritmalar MR çekimi ile birleştiriliyor
16 saat 50 dakika önce
İlaç takviyelerine de dikkat! Demirin fazlası zararlı olabilir
17 saat önce
Sporcu desteği kanserden de korur mu? Kreatin, bağışıklığı artırıyor
17 saat 10 dakika önce
40’ından sonra çıkan benlere dikkat! Deri kanseri artıyor
Sağlık Bakanı Memişoğlu müjdeyi verdi! 2 bin 239 hekim atanacak
Türkiye sağlıkta sınırları aşıyor! 2 milyon sağlık turisti geldi
İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Güner: Hastaneler 9’luk depreme bile dayanıklı olacak
Kansere karşı akıllı aşı dönemi başlıyor! Kemoterapi tarihe mi karışacak?
Bebek ölümlerine dikkat! Bu aşı da takvime eklenmeli
04 Aralık 2018 - 16:43
‘Otoskleroz’ hastalığı nedir?
Hastaların birçoğunda doktora başvurmalarını gerektiren, fısıltı ve hafif seslerin duyulamaması, kulakta çınlama ve işitme kayıpları gibi problemlere yol açabilen ‘Otoskleroz Hastalığı’ hakkında KBB-Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen, “Orta kulakta, kulak zarının arkasındaki kemikçiklerde, özel bazı bölgelerde kireçlenmeler sonucu meydana gelen bu kulak hastalık, ‘Otoskleroz’ olarak adlandırılmaktadır. Tedavi edilmezse hastaların iş ve sosyal yaşamlarını durdurma noktasına getirebilir” diyerek, bu önemli hastalık hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.
04 Aralık 2018 - 15:47
'Yerli aşı, 2019'da kullanılmaya başlanacak'
Sağlık Bakanlığı Bağışıklama Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ceyhan, "Difteri ve tetanoz için 2019'dan itibaren Türkiye'de üretilen aşı kullanılmaya başlanacak." dedi.
04 Aralık 2018 - 12:10
Doğal sirke unutkanlığı önlüyor
Tüketilen bazı besinlerin insan zekasına, hafızasına ve dikkat dağınıklığına önemli faydaları vardır.Beyini besleyen ve hafızayı güçlendiren bu karış sayesinde unutkanlık ve Alzheimer hastalığında kolaylıkla korunabilirsiniz
04 Aralık 2018 - 07:20
Pirinç hücre yeniliyor
Yapılan araştırmaya göre yemeklerde kullanılacak bir bardak beyaz pirinç tavsiye edilen günlük folik asit ve B vitamini değerinin yüzde 23’ünü karşılıyor ve bu içeriği sayesinde hücrelerin yenilenmesine yardımcı oluyor.
04 Aralık 2018 - 07:19
Çevre kirliliği en önemli inme sebebi
Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, çevre kirliliğinin dünyada her yıl 120 bin kişinin ölümüne sebep olan inmenin en önemli sebebi olduğunu söyledi.
04 Aralık 2018 - 07:16
Çiğ yemek hafızayı koruyor
Beslenmenin beyin fonksiyonları üzerinde önemli etkisinin olduğunun bilimsel olarak ispat edildiğini söyleyen Prof. Dr. Demet Özbabalık, ilk kuralın rafine beyaz şekerden uzak durmak olduğunu belirterek “Alzheimer için beynin şeker hastalığıdır derler. Beyaz şeker toksiktir. ' dedi.
04 Aralık 2018 - 07:14
Çocuk da unutur
Yaşlı hastalığı olarak bilinen demans, çocuklarda da görülüyor. Ancak aileler fark etmeyince okul başarısızlığı olduğu düşünülüyor.
03 Aralık 2018 - 11:21
Boyuna buz koymanın faydalarına dikkat!
İnsanların mümkün olduğunca uzun süre daha genç kalmak istemeleri normal bir istektir. Genç kalmak için modern çareler aramaya devam ediyoruz ama aynı zamanda işe yarayan eski bilgileri de unutmamalıyız. Akupunktur ve buz tedavisi yüzyıllardır kullanılmış ve çeşitli rahatsızlıklara çare olmuştur...
02 Aralık 2018 - 21:04
Bilim insanları açıkladı! Bu gıdalar kansere neden oluyor
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünyada her altı kişiden biri kanserden ölüyor. Sadece 2018’de onkolojik hastalıklar 9.6 milyon insanın ölümüne neden oldu. Uzmanlar, bunlardan üçte birinin düzensiz beslenmeden hayatını kaybettiğini belirtiyor.
02 Aralık 2018 - 09:29
Yumurtayı buzlu suda bekletin sonuç şahane
Katı pişmiş yumurta yapmak rafadan yumurtadan biraz daha kolay gibi görünse de mükemmel katı pişmiş yumurtanın da incelikleri vardır. Mükemmel katı pişmiş yumurtanın sırlarını açıklıyoruz.
01 Aralık 2018 - 23:14
3 çocuktan 2'si akıllı telefon kullanıyor
Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, üç çocuktan ikisinin akıllı telefon kullandığını belirtti.
01 Aralık 2018 - 22:30
Soğuk algınlığının ve cildin koruyucusu 'kuşburnu'
Gıda Mühendisi Ilgım Çul Saraç, mevsim itibariyle havaların soğuduğu, grip ve soğuk algınlığının arttığı bu günlerde kuşburnu meyvesine dikkati çekerek, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için kuşburnu meyvesi, suyu, marmelatı veya çayının tüketilmesi gerektiğini söyledi.
01 Aralık 2018 - 14:31
İthal somon yerine yerli hamsi çağrısı
ASAUM Müdürü Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar, "Hamsi, istavrit ve sardalya Omega-3 açısından çok zengindir. İthal ve kültür balığı somon yerine hamsi gibi yerli balıklarımızı tüketelim." dedi.
01 Aralık 2018 - 06:18
Yılda 3,3 milyon kişi alkolden ölüyor
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadrettin Pençe, alkol ve madde bağımlılığının zararlarına işaret ederek “Dünya çapında her yıl 3,3 milyon kişi alkol kullanımından ölüyor. Alkole bağlı ölümler bütün ölümlerin yüzde 5,9’unu oluşturuyor” dedi.
01 Aralık 2018 - 06:16
Hem topluma hem ruha zarar
Uzmanlar, sosyal medyada geçirilen süre uzadıkça, asosyal kişilik bozukluğu, duygu durum ve algı bozukluklarının arttığına işaret ediyor.
01 Aralık 2018 - 06:15
Türk hekim ABD’de yılın doktoru oldu
Amerika Birleşik Devletleri VA New York Harbor Healthcare System Hastanesi’nde 20 yılı aşkın süredir görev yapan Gastroenteroloji ve Hepatoloji Bölüm Başkanı Dr. Ayşe Aytaman, Amerikan Karaciğer Vakfı (ALF) tarafından, karaciğer hastalığı tedavisinin ilerlemesinde ve karaciğer hastaları için farkındalığı artırmaya yönelik çalışmalarından dolayı “Yılın Doktoru” ödülüne layık gördü.
01 Aralık 2018 - 06:13
Dünya AIDS günü
Şanlıurfa’da 10 yıl önce üzerine çaydanlık devrilen, hastanedeki tedavisi sırasında HIV’li kan verilen 12 yaşındaki Y.Ç, her şeye rağmen geleceğe umutla bakıyor.
30 Kasım 2018 - 02:45
Bakan Koca'nın hedefi: Daha ucuz sağlık hizmeti
“Şiddeti önleyeceğiz. İlaçta dışa bağımlılığı azaltacağız. Halkımızın cebinden daha az para çıkacak.”
29 Kasım 2018 - 07:01
Ödem, kaçış sendromu belirtisi
Mehmet Ali Erbil’in hastalığı olarak bilinen “Kaçış Sendromu” nun son yıllarda sık görülmeye başladığını söyleyen Beykent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdiresi Prof. Dr. Ayşegül Yıldırım Kaplanoğlu “Damar yatağındaki boşluklardan vücuda sıvı sızması olan kaçış sendromunun en önemli alameti ödemdir" dedi.
29 Kasım 2018 - 06:59
Damacanada kısırlık riski
Türkiye Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Solaroğlu son yıllarda yaygın olarak kullanılan damacanaların içerdiği BPA maddesinin başta kısırlık olmak üzere, hamilelerde düşük, çocuklarda otizm gibi sağlık problemlerini tetikleyebileceğini söyleyerek “Evlerde damacana su yerine arıtılmış su kullanın” dedi.
29 Kasım 2018 - 06:57
Marmara’nın süte alerjisi var
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Bingöl koordinatörlüğünde yapılan araştırmada, Türkiye’de besin alerjisinin bölgesel farklılıklar gösterdiği, Ege ve Marmara’da daha çok “süt alerjisi”ne rastlanırken Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde “yumurta alerjisi”nin sık görüldüğü tespit edildi.
Başa Dön
1
...
465
466
467
468
469
...
477
Sona Git