AK Parti Denizli Belediye Başkan Adayı Osman Zolan'ın hayatı ve biyografisi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AK Parti Denizli Belediye Başkan Adayı Osman Zolan'ın hayatı ve biyografisi

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli Belediye Belediye Başkan Adayı Osman Zolan kimdir? Osman Zolan kaç yaşında, nereli? Osman Zolan'ın mevcut mesleği nedir, evli mi? Osman Zolan'ın vaatleri nedir? AK Parti Denizli Belediye Başkan Adayı Osman Zolan'ın hayatı ve biyografisi

AK Parti Denizli Belediye Başkan Adayı Osman Zolan'ın hayatı ve biyografisi araştırılıyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday olan Osman Zolan Denizlili mi, kimdir? Osman Zolan nereli, kaç yaşında?

OSMAN ZOLAN KİMDİR?

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 1964 yılında Denizli’nin Tavas İlçesi’nde dünyaya gelmiştir. ilkokul eğitimini Tavas-Garipköy'de, ortaokul ve lise eğitimini ise Isparta - Gönen Öğretmen Lisesi’nde yapmıştır.

Akademik eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan Başkan Zolan, Denizli Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yapmıştır. Bu dönemlerde aktif olarak sivil toplum kuruluşlarında görev yapmıştır.

AK Parti Denizli Belediye Başkan Adayı Osman Zolan'ın hayatı ve biyografisi

28 Mart 2004 tarihinde gerçekleşen Yerel Seçimlerde Denizli Belediye Meclis üyeliğine seçilmiş olan Başkan Osman Zolan, Belediye Başkan Yardımcılığı görevini 2004 ile 2011 yılları arasında yürütmüştür.

16 Mart 2011 tarihinde Denizli Belediye Başkanlığı görevine seçilen Başkan Osman Zolan, 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 tarihlerinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra 13 Haziran 2019 tarihinde Enerji Kentleri Birliği Başkanlığı görevine seçilmiştir.

Osman Zolan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı olan Osman Zolan, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayıdır.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...