Ali Mustafa Çelik kimdir, nereli? CHP Tunceli Belediye Başkan adayı Ali Mustafa Çelik'in hayatı ve biyografisi || Ali Mustafa Çelik Tunceli

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ali Mustafa Çelik kimdir, nereli? CHP Tunceli Belediye Başkan adayı Ali Mustafa Çelik'in hayatı ve biyografisi || Ali Mustafa Çelik Tunceli

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Belediye Belediye Başkan Adayı Ali Mustafa Çelik kimdir? Ali Mustafa Çelik kaç yaşında, nereli? Ali Mustafa Çelik'in mevcut mesleği nedir, evli mi? Ali Mustafa Çelik vaatleri nedir? CHP Tunceli Belediye Başkan Adayı Ali Mustafa Çelik'in hayatı ve biyografisi

CHP Tunceli Belediye Başkan adayı Ali Mustafa Çelik kimdir? Ali Mustafa Çelik nereli, kaç yaşında? 

ALİ MUSTAFA ÇELİK KİMDİR?

Ali Mustafa Çelik, 1969 yılında Tunceli’de doğmuştur. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi bölümünde tamamladı. Yüksek lisans eğitimini ise Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi alanında yaptı. Yüksek Lisans eğitiminde ‘Sivil Toplum Kuruluşlarının Eğitim Sürecine Katılımı, Eğitimde Yönetişim Süreci’ çalışmasını tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimi ile ‘Başarı, Kişilik ve Temsil Yeteneği’ kriterlerine göre dereceye girmiş ve Çin İnsan Kaynakları Yönetimini incelemek üzere, Çin’de seminerlere katılmıştır. 
Çalışma hayatına Eskişehir’de lise öğretmeni olarak başlayan Ali Mustafa Çelik, daha sonra Tunceli’de öğretmenlik hayatına devam etmiş; müdür, müdür yardımcılığı ve Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevlerini yürütmüştür. 2018 yılında ise emekli olmuştur. 
Eskişehir’de Eğit-Der ve Eğit-Sen kuruluş çalışmalarına katılan Çelik, uzun yıllar aktif olarak sendika çalışmalarında faaliyet göstermiştir. 
Ali Mustafa Çelik, siyasi hayatına Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde başladı. 2015-2018 ve 2023 Milletvekilliği Genel seçimlerinde CHP Tunceli Milletvekili aday adayı oldu. 2020-2023 yıllarında ise CHP Tunceli İl Başkanlığı ve Kurultay Delegeliği yaptı. 2023 yılı İl Kongresinde tekrar aynı göreve seçildi. Ali Mustafa Çelik, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Tunceli Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. 
Evli ve 3 çocuk babasıdır. Fransızca bilmektedir

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...