Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek kimdir? Muhittin Böcek nereli, kaç yaşında? Hayatı ve biyografisi…

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek kimdir? Muhittin Böcek nereli, kaç yaşında? Hayatı ve biyografisi…

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek kimdir? Muhittin Böcek kaç yaşında, nereli? Muhittin Böcek'in mevcut mesleği nedir, evli mi? Muhittin Böcek'in vaatleri nedir? CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek'in hayatı ve biyografisi haberimizde...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut başkanı olan ve yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’nden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı aday olan Muhittin Böcek kimdir, nereli, kaç yaşında sorularının cevapları haberimizde.

MUHİTTİN BÖCEK KİMDİR?

Muhittin Böcek Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde 1962 yılında dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Antalya’da tamamladı. Yükseköğrenimini Halkla İlişkiler ve İktisat bölümlerinde tamamladı. Yüksek lisans eğitimini Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında yaptı. Vatani görevini Samsun Askeri Hastanesi’nde yapan Muhittin Böcek, zirai üretim, ulaşım ve turizm gibi sektörlerde çalıştı. Gençlik yıllarında girdiği siyaset hayatında 1994 - 1999 yılları arasında Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüttü.

18 Nisan 1999 tarihinde yapılan seçimlerde Anavatan Partisi Konyaaltı Belediye Başkan Adayı olarak seçildi. 28 Mart 2004 Yerel Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday oldu ve seçildi. 29 Mart 2009’da ve 30 Mart 2014 seçimlerinde de seçilerek dört dönem üst üste Konyaaltı Belediye Başkanı seçildi.

4 dönem Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinin yanı sıra Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB) başkanlığını da yürüten Muhittin BÖCEK, halen Konyaaltı Turizm Eğitim ve Kültür Vakfı (KONTEV) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Antalya Turizm Birliği (ANTAB) Başkanlığı görevlerine de devam etmektedir. 20 yıllık siyasi hayatını anlattığı “Ben Bu Şehre Aşığım” adlı kitabını yazdı.

2019 Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı aday oldu ve seçildi.

COVID-19 pandemisi sırasında koronavirüse yakalandı ve 8 Eylül 2020 tarihinden itibaren 64 gün boyunca yoğun bakımda kaldı. Üç aylık tedavinin ardından 8 Aralık 2020 tarihinde görevine döndü.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...