Hamza Dağ kimdir, nereli? AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'ın hayatı ve biyografisi?|| Hamza Dağ İzmir

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hamza Dağ kimdir, nereli? AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'ın hayatı ve biyografisi?|| Hamza Dağ İzmir

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ kimdir? Hamza Dağ kaç yaşında, nereli? Hamza Dağ mevcut mesleği nedir, evli mi? Hamza Dağ'ın vaatleri nedir? AK Parti İzmir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ hayatı ve biyografisi

AK Parti Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ kimdir? Hamza Dağ kaç yaşında, nereli?

HAMZA DAĞ KİMDİR?

Hamza Dağ, 1980 yılında Manisa'da doğdu. Lisans eğitimini 2000 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. Gençlik yıllarını çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaparak geçirdi.

Aktif siyasi hayatına AK Parti ile giriş yapan Hamza Dağ, AK Parti İzmir Gençlik Kolları'nda sırasıyla, Yönetim Kurulu Üyeliği, Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan yardımcılığı, 2008 yılı 3. Olağan Kongresi sonrası İl Gençlik Kolları Başkanı görevlerini sürdürdü.

2011 Genel Seçimlerinde AK Parti 24. dönem İzmir Milletvekili olarak seçildi. Sırasıyla 25. 26. ve 27 dönem AK Parti İzmir milletvekili olarak meclise girdi. 2011'den 2023 yılına kadar 4 dönem üst üste milletvekilliği yapan Hamza Dağ, en uzun süre milletvekili olan siyasetçilerden biridir. Milletvekilliği döneminde İnsan Hakları İnceleme Komisyonu ve Plan ve Bütçe komisyonlarında görev aldı. 2014 yılından beri AK Parti MKYK üyesidir. Hamza Dağ, 2014 - 2017 yılları arasında Seçim İşleri Birimi'nde Başkan Yardımcılığı görevi yaptı. 29 Mayıs 2017 3.Olağanüstü Kongre'den sonra AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine geldi. 2021 yılından bu yana Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor.  

Hamza Dağ, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına gösterildi. "Sevdik Sevdalandık, Biz İzmir'e Bağlandık" sloganıyla seçim çalışmalarına başladı. Dağ, AK Parti'nin en genç büyükşehir belediye başkan adayı oldu. 

Evli ve 4 çocuk babasıdır. 

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...