Kanada'dan Ukrayna'ya uydu desteği

/ Kaynak: AA
Kanada'dan Ukrayna'ya uydu desteği

DÜNYA Haberleri  / AA

Kanada, Ukrayna'ya Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Rus birliklerinin hareketlerini gösteren uydu izleme hizmeti verecek.

Kanada Savunma Bakanı Jason Kenney, Rusya yanlısı ayrılıkçılarla ordu birlikleri arasında çatışmaların sürdüğü Ukrayna'ya, doğudaki hareketliliğin izlenebileceği uydu hizmeti vermeye başlayacaklarını söyledi.
Kanada Savunma Bakanı Jason Kenney, katıldığı bir radyo programında yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun eylül ayında Kanada'ya yaptığı ziyarette dile getirdiği keşif ve istihbarat yardımına yakında başlayacaklarını duyurdu. Bakan Kenney, miktarı ve ne zaman gönderileceğine ilişkin bilgi vermediği mali yardımın da hazırlandığını ifade etti.
Ukrayna'nın en büyük ihtiyacının uydu izleme görüntüleri ve istihbarat olduğunu dile getiren Bakan Jason Kenney, "Bu konu da Başkan Poroşenko'nun en çok istediği yardımlardan birisi. Bu hizmet Ukraynalılar için kendi topraklarındaki Rus birlikleri ve ayrılıkçıları izlemede büyük yarar sağlayacak" dedi.
Ukrayna konusunda Kanada'nın kendi başına hareket etmediğini kaydeden Savunma Bakanı, "Ukrayna konusundaki tüm seçenekler, müttefiklerimizle sağlanan uzlaşı üzerine kararlaştırılıyor. Bizim Ukrayna için bitmez tükenmez stoklarımız da yok" diye konuştu.
Kanada Savunma Bakanı Kenney, perşembe günü Belarus'un başkenti Minsk'te Ukrayna'daki çatışmaların bu gece yarısından itibaren durması için varılan ateşkes anlaşmasından şüphe duyduğunu belirterek, "Çünkü Putin, daha önce varılan iki anlaşmayı da ihlal etmişti" ifadesini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...