Cunta mahkemesinden 'hapishaneler baskını' davasında Mursi'ye idam

/ Kaynak: AA
Cunta mahkemesinden 'hapishaneler baskını' davasında Mursi'ye idam

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'ın seçimle yönetime gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ya yargılandığı 'Hapishaneler Baskını' davasında idam cezası verildi.

Mısır'ın seçimle yönetime gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ya yargılandığı "Hapishaneler Baskını" davasında idam cezası onaylandı.
HAPİSHANELER BASKINI DAVASI
Ülkede "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak da bilinen "hapishaneler baskını" davasında, 106'sı firari ve 25'i tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmakla" suçlanıyor. İlk duruşması 28 Ocak 2014'te yapılan davada, Mursi ve diğer sanıkların Ocak 2011'deki devrim sırasında "Gazze'den sızan yüzlerce kişi tarafından pek çok hapishaneye baskın düzenlenerek Vadi'n-Natrun Hapishanesi'nden kaçtığı iddia ediliyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...