İdlib’de ağır silahlar cepheden çekiliyor

İdlib’de ağır silahlar cepheden çekiliyor

DÜNYA Haberleri

Suriyeli askerî muhalifler Türkiye ile Rusya arasındaki Soçi mutabakatı çerçevesinde, Türk yetkililerin koordinasyonunda ağır silahlarını cephe hattından çekmeye başladı

Türkiye ile Rusya arasında Soçi’de sağlanan mutabakat çerçevesinde, Suriyeli askerî muhalifler, İdlib’deki cephe hattından ağır silahlarını çekiyor.
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileşenlerinden Suriye Ulusal Özgürleştirme Cephesi’nin Sözcüsü Naci Mustafa, askerî muhaliflerin İdlib’deki cephe hattından ağır silahları çıkarmaya başladığını söyledi. Mustafa, “Soçi mutabakatı doğrultusunda İdlib’deki hat’ta ağır silahların çekilmesi başladı” dedi.
Esad rejiminin muhtemel saldırılarına karşı cephe hatlarındaki hafif silahlarının kalacağını, hendek açma ve siper kazma çalışmalarının devam edeceğini belirten Mustafa, “Ağır silahların çıkartılması Türk yetkililerin koordinasyonunda gerçekleşiyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tahran’da 7 Eylül’de düzenlenen zirvedeki teklifi üzerine, Erdoğan ve Putin, 17 Eylül’de Soçi’de ateşkesin korunması ve sağlamlaştırılması için ek tedbirler üzerinde anlaşmıştı. Mutabakat, 15 Ekim’e kadar 15 ila 20 kilometrelik bir hat’ta silahsızlanma bölgesi oluşturulmasını, denetimin Türk ve Rus askerleri tarafından yapılmasını öngörüyor.
Askerî muhalifler, Heyet Tahrir Şam, rejim askerleri ve destekçisi yabancı terörist grupların cephe hatları boyunca, derinliği coğrafi şartlara göre belirlenecek silahsızlanma bölgesindeki ağır silahlarını çıkartması gerekiyor. Ağır silahlarıyla bölgeyi terk edecek taraflar, kontrol ettikleri alanların sınırlarını kendileri korumaya devam edecek. Garantör ülkeler Türkiye ve Rusya, sorumlu bulundukları silahsızlanma bölgesinde koordineli devriyeler gerçekleştirecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...