İtirazcı senatörler Azerbaycan'da

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
 İtirazcı senatörler Azerbaycan'da

Dünya Haberleri  / AA

Fransa Senatosu'nda kabul edilen Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasının öngören yasayı Anayasa Konseyine taşıyan Fransız senatörler Baku'de


Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'un, Fransa Senatosu'nda kabul edilen 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasının öngören yasayı Anayasa Konseyine taşıyan bir grup Fransız senatörüyle görüştüğü bildirildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığının basın sözcülüğünden yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'un Fransız senatörler ile yaptığı görüşmede, Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasa tasarısının 23 Ocak'ta Fransa Senatosundan geçmesinden üzüntü duyduklarını belirterek, Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sinin Ermeni işgali altında olduğu ve 1 milyondan fazla Azerbaycan vatandaşının doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalarak, mülteci konumunda düştüğünü söylediği ifade edildi.

Açıklamada, Memmedyarov'un, Fransız senatörlere, Yukarı Karabağ sorununun çözümü için yapılan barış görüşmeleri hakkında bilgi verdiği de belirtildi.

Fransız senatörleri ise Fransa Senatosu tarafından kabul edilen yasa tasarısının Azerbaycan'da hassasiyetle karşılandığını fark ettiklerini bildirdi.

Bu arada, Fransız senatörlerin, Bakü'deki temasları kapsamında, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi, milletvekili Mihriban Aliyeva ile de görüştükleri ifade edildi.

Azerbaycan'ın haber ajansı AZERTAC'ın haberine göre, Aliyeva, görüşmede, Fransız senatörlere, Fransa Senatosunda kabul edilen yasa tasarısının Azerbaycan'da endişeyle karşılandığını söyledi. Aliyeva, senatoda yapılan oylamada ''Adaletli'' tavır aldıkları için Fransız senatörlere teşekkür etti.

Ermeni işgali altında bulunan Yukarı Karabağ'dan göçe zorlanmış mültecileri de ziyaret eden Fransız senatörler Nathalie Goulet, Sylvie Goy-Chavent, Jean Marie Bockel, Evre More, Andre Rehar ve Jani Lorju, bu kişilerin yaşam koşulları hakkında yetkililerden bilgi edindi.
Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...