Bangladeşli eski bakan korona nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bangladeşli eski bakan korona nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / İHA

Bangladeş’in bir dönem önceki Sağlık Bakanı ve hükûmette olan partisinin sözcüsü Muhammed Nasim, 1 Haziran'da koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını kaybetti.

2014-2018 yıllar arası Bangladeş Sağlık Bakanlığı görevini yapan ve bundan önceki dönemlerde çeşitli bakanlıklarda bakan olarak görevi sürdüren 72 yaşındaki Muhammed Nasim bugün yerel saatinde göre 11.00 civarında hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, eski bakan Nasim, hissettiği hastalık nedeniyle 1 Haziran'da Dakka’da bir hastaneye kaldırılmıştı. Hastane tarafından Bakan Nasim’in koronavirüse yakalandığı şüphesi ile yapılan Covid-19 testinin sonucu pozitif çıkmıştı. 5 Haziran'da sabah saatlerinde yattığı hastanede beyin krizi geçirdi. Ardından doktorlar kısa bir sürede kendisine beyin ameliyatı gerçekleştirdi. Ameliyattan sonra bakan Nasim ilk olarak 72 saatlik yoğun bakıma alındı. Ancak hastada bir gelişme göremeyen doktorlar yine 48 saatlik yoğun bakıma aldı. Perşembe günü gözlerini açan bakan Nasim kısa bir süre sonra yüksek tansiyon ve kalp sorunu nedeniyle yine giderek kötüleşmeye başladı. Bu süreçte Muhammed Nasim’in Covid-19 testi negatif çıktı. Ancak diğer hastalıklar nedeniyle durumu kötüye giderken Bangladeş devleti ailesiyle birlikte onun daha iyi tedavi için Singapur’a göndermeye planlıyordu. Ancak hazırlık süreci tamamlamadan önce Nasim bugün hayatını kaybetti.
Yıllardır defalarca milletvekilliği ve bakanlık görevini yapan Muhammed Nasim’in ölümünün adından Bangladeş Başbakanı Shek Hasina, Cumhurbaşkanı Abdul Hamid ve diğer siyası ve sivil toplum kuruluşun başkan ve üyeleri taziye mesajı gönderdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...