Rüzgara kapılan Türk paraşütçü Lübnan sahiline iniş yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Rüzgara kapılan Türk paraşütçü Lübnan sahiline iniş yaptı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Sabah saatlerinde rüzgar akımına kapılan Türk paraşütçü Mahmut Ertunç, Lübnan’da bulunan bir sahile iniş yapınca görenler hayretler içinde kaldı.

Lübnan’da sabah saatlerinde Zahrani bölgesindeki sahile paramotor olarak adlandırılan motorlu bir paraşüt iniş yaptı. Türk olduğu öğrenilen paraşütçünün inişi sahilde toplananlar tarafından ilgiyle izlendi. Lübnan polisi tarafından iniş yapan kişinin kimlik tespiti yapıldı. İngilizce konuşan paraşütçünün

Türk olduğu anlaşıldı. Gözaltına alınan paraşütçü, Türkiye’nin güneyinde uçuş yaptığı sırada rüzgara kapıldığını ve rüzgarın sürüklemesi sonucunda Lübnan kıyılarına zorunlu iniş gerçekleştirdiğini söyledi. Akıllara durgunluk veren olayla ilgili Lübnan tarafından soruşturma sürdürülürken Mahmut Ertunç’un durumu ile ilgili diplomatik görüşmelerin başlatıldığı öğrenildi.

Türk paraşütçü Mahmut Ertunç'un hangi ilimizden havalandığı ise bilinmiyor.

Yakın coğrafyada Hatay'ın Samandağı bölgesinde yamaç paraşütü sporu yapılıyor. Ancak geçen ay terör örgütü PKK'nın keşif ve gözlem maksatlı paramotor kullandığı tespit edilmişti. Hatay Valiliği, yamaç paraşütü, paramotor, paratrekking faaliyetlerini 4 Nisan 2021 tarihine kadar 6 ay yasaklamıştı.
Mahmut Ertunç'un yasak olan Hatay'dan mı havalandığı yoksa başka bir şehrimizden mi  havalandığı araştırılıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...