Mali’de Başbakan Ouane istifa etti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Mali’de Başbakan Ouane istifa etti

DÜNYA Haberleri  / İHA

Mali'de geçiş hükümetinin Devlet Başkanı Bah Ndaw ve Başbakanı Moctar Ouane, pazartesi günü tutuklanmalarının ardından bugün yapılan görüşmelerde istifa ettiklerini duyurdu.

Batı Afrika ülkesi Mali'de ordunun Ağustos 2020'de yaptığı darbenin ardından kurulan geçiş hükümetinin Devlet Başkanı Bah Ndaw ve Başbakanı Moctar Ouane istifa kararı aldı. Geçtiğimiz Pazartesi günü başkent Bamako'da tutuklanarak bir askeri üsse götürülen Bah Ndaw ve Ouane'nin istifa kararını, bugün Devlet Başkanı Yardımcısı Albay Assimi Goita ile görüşmesinde açıkladığı bildirildi. Goita'nın özel danışmanı Baba Cisse, iki ismin görüşme sırasında heyet önünde istifa ettiklerini duyurdu. Cisse, "Serbest bırakılmaları ve yeni bir hükümetin kurulması için müzakereler sürüyor" dedi.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'nun (ECOWAS) arabuluculuk misyonunun bir üyesi Fransız medyasına yaptığı açıklamada, Bah Ndaw'ın istifasını doğrulayarak isminin açıklanmasını istemediğini belirtti.

MALİ'DEKİ KRİZ

Mali ordusu, geçtiğimiz Pazartesi günü geçiş hükümetinin Devlet Başkanı Ndaw, Başbakanı Ouane ve Savunma Bakanı Doucoure'yi tutuklamış, 3 isim başkent Bamako’nun dışındaki Kati’de bulunan bir askeri üsse götürülmüştü. Geçiş hükümetinde Başkan Yardımcısı olan Goita, Ndaw ve Ouane'yi yeni bir hükümet kurmadan önce kendisine danışmadıkları için geçiş tüzüğünü ihlal etmekle suçlamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...