Sağır çoban köpeğine işaret dilini öğretiyor

Düzenleyen:
Sağır çoban köpeğine işaret dilini öğretiyor

DÜNYA Haberleri

İngiltere’de çoban köpeği olarak kullanılan ve işitme duyusunu kaybeden Peggy isimli köpeğe, Chloe Shorten isimli bir kadın sahip çıktı. Shorten, hayvana işaret dilini öğretmeye başladı.

HABER MERKEZİ

İngiltere’de çoban köpeği olarak kullanılan Peggy isimli köpek, işitme duyusunu kaybedince Kraliyet Hayvanlara Karşı Zulmü Önleme Derneği RSPCA’ya teslim edildi.

İŞARET DİLİ ÖĞRETMEYE BAŞLADI
Hayvana RSPCA yöneticilerinden Chloe Shorten sahip çıktı. Peggy’yi yeniden sahalara, işinin başına göndermeye kararlı olan Shorten, hayvana işaret dilini öğretmeye başladı.

Norfolk’ta yaşayan Shorten, bu konuda ilerleme kaydetti, Peggy el ve vücut diliyle verilen komutlara göre hareket etmeye başladı.

Sağır çoban köpeğine işaret dilini öğretiyor

EL VE VÜCUT HAREKETLERİNİ ANLIYOR
Sağır bir köpeği eğitmenin çok zor olduğunu belirten Shorten, “El işaretlerim ve vücut hareketlerimden ne dediğimi anlıyor. Mesela elimin baş parmağımı yukarı kaldırmam ‘iyi kız’ anlamına geliyor. Her geçen gün kendisini geliştiriyor, yeni şeyler öğreniyor. Bu işi yapmak onu mutlu ediyor” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...