Forbes: Türkiye SIHA’da büyük oyuncu

Forbes: Türkiye SIHA’da büyük oyuncu

DÜNYA Haberleri

Dünya basını Türkiye’nin SİHA başarısını konuşmaya devam ediyor. ABD merkezli Forbes dergisi insansız hava araçlarında Türkiye’nin büyük bir ihracat pazarı oluşturduğunu yazdı.

Haberde geçen yıl bazı savaş alanlarında elde edilen başarılı sonuçların ardından Türkiye’nin yerli üretimi Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA), 2021’de yeni ihracat müşterileri kazandığı kaydedildi. 24 adet SİHA alımına dair Türkiye ile anlaşmaya imza atan Polonya’nın ilk NATO üyesi olduğu hatırlatıldı. Haberde Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak’ın TB2’lerle ilgili “Savaşta kendilerini ispatladılar” ifadesine yer verildi. “Ukrayna da donanmasının Karadeniz’de devriye için TB2 satın aldı” bilgisinin paylaşıldığı haberde şu ifadeler kullanıldı: İnsansız hava araç pazarında çok ciddi bir rekabet var. Türkiye ABD, Çin ve İsrail ile rekabet içerisinde. Arnavutluk, Türk İHA’larını almak için 9,7 milyon dolar ayırdı. Diğer Avrupa ülkeleri de Türk SİHA’larını satın alma konusundaki ilgilerini dile getiriyor.

ÜÇ SAVAŞTA BAŞARI
Forbes, Türk SİHA’larının 2020’de üç farklı savaş bölgesinde büyük başarı elde ettiğini belirterek “TB2’ler şubatta İdlib’de Suriye ordusu dize getirdi. Libya’da da kritik bir rol üstlendi. Dağlık Karabağ’da kullanılan TB2’ler Ermenistan ordusunu yendi” ifadesini kullandı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...