'Taliban, Afganistan İslam Emirliği'ni ilan edecek'

Düzenleyen:
'Taliban, Afganistan İslam Emirliği'ni ilan edecek'

DÜNYA Haberleri

Afganistan'da başkent Kabil'e kadar ulaşan Taliban’ın, yakında Afganistan İslam Emirliği'ni ilan edeceği iddia edildi.

Afganistan, tamamiyle Taliban'ın kontrolüne geçmek üzere. 34 vilayetin 31'ini alarak Kabil'e kadar ulaşan işgalci güçlerin yakında, Afganistan İslam Emirliği'ni ilan edebileceği iddiası gündeme geldi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYINI DA ELE GEÇİRDİLER
Taliban, başkent Kabil’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın kontrolünü ele geçirdiğini açıklamıştı. Bir Taliban yetkilisi yaptığı açıklamada, örgütün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Afganistan İslam Cumhuriyeti yerine Afganistan İslam Emirliği’ni ilan edeceğini açıkladı.

TALİBAN 1 BÖLGEYİ ALDI
Taliban sözcüsü, Kabil'deki 11 ilçe merkezini kontrol ettiklerini aktararak, ilçelere "güvenliği sağlamak" için girdiklerini belirtti.

TÜM TİCARİ UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI
NATO yetkilisi basına verdiği demeçte, Kabil Havaalanı'nda tüm ticari uçuşların askıya alındığını ve yalnızca askeri uçaklara izin verildiğini aktardı. Havaalanı, çok sayıda ülke tarafından vatandaşlarını, büyükelçilik çalışanlarını ve diplomatları tahliye etmek amacı ile kullanılıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...