'Suriye kasabı' Kasım Süleymani için tatil ilan ettiler

'Suriye kasabı' Kasım Süleymani için tatil ilan ettiler

DÜNYA Haberleri

Bağdat Havalimanı’nda öldürülen İranlı General Kasım Süleymani'nin ölümünün ikinci yılında 14 vilayette resmî tatil ilan edildi

YILMAZ BİLGEN

ABD tarafından Bağdat Havalimanı’nda öldürülen İranlı General Kasım Süleymani için 14 vilayette resmî tatil ilan edildi. Süleymani’nin ölümünün ikinci yılında İran’da anma törenleri düzenlendi. 1979 devrimi sonrası Irak’a karşı savaş Süleymani'nin Devrim Muhafızları safında ilk görev yeri, 1990'ların başında Karabağ oldu. Azerbaycan güvenlik kaynakları, Ermeni işgali ve katliamına destek veren Süleymani’nin aktif rol aldığı Karabağ’da, 8 bini asker 17 bini çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşan sivilin şehit olduğunu belirtti. Kudüs Gücü’ne gönüllü olarak katılan ve daha sonra generalliğe yükselen Süleymani, Irak ve Suriye savaşlarını yönetti. Yüzbinlerce Türk’ün sürgün edildiği, on binlercesinin öldürüldüğü olayların merkezinde yine Süleymani yer aldı.

'Suriye kasabı' Kasım Süleymani için tatil ilan ettiler

"ELİNDE TÜRKMEN KANI VAR"
Eski Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Dr. Emin Bozoğlan, Süleymani’nin Türkmendağı başta olmak üzere Golan, Hama, Humus, Halep ve Rakka Türkmenlerinin yerlerinden sürülmesi ve 30 bini aşkın Türkmen’in katledilmesinde büyük rolü olduğunu söyledi. Bozoğlan “Sürgün edilen Türkmenlerin beldelerine Irak, Afganistan ve İran’dan getirilen Şiileri yerleştirdiler. Bu kişilere Suriye vatandaşlığı verilip Türkmenlerin geride bıraktığı arazilere el koydular. Oralarda kalan ne varsa herşeyimiz yağmalandı” dedi. Irak Türkmen Cephesi eski Türkiye Temsilcisi Hicran Kazancı ise Süleymani’nin, DEAŞ bahanesiyle on bini aşkın Türkmen’i katlettiği bilgisini paylaştı. Kazancı, Haşdi Şabi’yi kuran ve Musul ve çevresinde “Türkmenleri katledin” emrini verenin İranlı General Süleymani olduğunu vurguladı. 

MEHMETÇİĞE SALDIRI EMRİ
Suriye’de PKK ve DEAŞ terörünün artan tehditlerine karşı yapılan Türk Silahlı Kuvvetleri operasyonları, Süleymani’ye bağlı milis gruplar tarafından birçok kez sabote edildi. Afrin operasyonu öncesi Nübbul kasabasına gelerek terör örgütü PKK’ya açık destek veren Süleymani, daha sonra ağır silahlarla donatılmış yüzlerce milisi bölgeye gönderdi. Kilis ve Hatay’da meskûn mahaller İran füzeleri ile vurulurken İdlib’te en az 14 Türk askeri yine Süleymani’ye bağlı militanların karargâhlarından ateşlenen füze ve toplarla şehit düştü.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...