Greta Thunberg'in adını kurbağaya verdiler

Düzenleyen:
Greta Thunberg'in adını kurbağaya verdiler

DÜNYA Haberleri

İklim aktivisti 18 yaşındaki İsveçli Greta Thunberg’in ismi Orta Amerika’ya özgü bir yağmur kurbağasına verildi. Yeni keşfedilen kurbağanın büyük siyah gözleri dikkat çekiyor.

Bilimsel adı Pristimantis gretathunbergae olan yağmur kurbağası, adaşı ile dikkat çekici gözleri dışında benzemiyor. Ancak çevre kuruluşu Rainforest Trust’ın isim haklarını açık artırmaya çıkarmasının ardından İsveçli Greta Thunberg’in adını aldı.

Kendine özgü büyük siyah gözleri olan minik, parlak renkli kurbağa, doktora öğrencileri Abel Batista ve Konrad Mebert liderliğindeki keşif gezisinde fark edildi. Panama ormanında keşfedilen bu yağmur kurbağası türü bilimsel çalışmayla duyuruldu.

GRETA THUNBERG KURBAĞASINI ZORLU GÜNLER BEKLİYOR 

Batista ve Mebert, son 10 yıldır Panama’da araştırma yapıyor ve ikili, 12 yeni tür bulduklarını söylüyor. Bu türleri 8 farklı bilimsel makale ile duyuran araştırmacılar, iklim değşikiliği etkisiyle canlıların tehlikede olduğunu söyledi. 

Greta Thunberg'in adını kurbağaya verdiler

Araştırmacılar, Greta Thunberg kurbağasını keşfettikleri doğu Panama’daki bölgeye ise at sırtında ulaştıklarını açıkladı. Bu arada kurbağanın bulunduğu bölgedeki ormanlar otlak ve tarla açmak için hızla yok ediliyor.

Greta Thunberg'in adını kurbağaya verdiler

Aslında kurbağanın adının Thunberg olmasının sebebi de tam olarak burada. Çünkü ormansızlaşma ve iklim değişikliğinin etkileri Thunberg'in dikkatini çekmiş ve tek başına başlattığı iklim eylemi tüm dünyaya yayılmıştı. 

Greta Thunberg ise henüz adaşı hakkında yorum yapmadı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...