Rusya'dan Ukrayna'daki diplomatlarına çağrı: Ülkeyi terk edin

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Rusya'dan Ukrayna'daki diplomatlarına çağrı: Ülkeyi terk edin

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'daki Rus diplomatik misyonundaki görevlerini bırakabilecek durumda olan personellerine ülkeyi bir süreliğine terk etmelerini tavsiye ediyor" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’da bulunan diplomatik personeline seslenerek ülkeyi bir süreliğine terk etmesini tavsiye etti.
 
Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, batılı devletlerin Rusya’ya yaptırım tehditleri tansiyonun daha da artmasına neden oldu. Türkiye’nin ara bulucu bir rol olduğu krizde Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve Rusya lideri Vladimir Putin’i Türkiye’ye davet etmişti.

RUS DİPLOMATLARA "ÜLKEYİ TERK EDİN ÇAĞRISI"

Rusya’nın ülke sınırında tatbikat yapması krizi iyice büyüttü. Rusya’nın Belarus’la gerçekleştirdiği ortak tatbikatlar savaş iddialarının ortaya atılmasına neden olmuştu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ise "Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'daki Rus diplomatik misyonundaki görevlerini bırakabilecek durumda olan personellerine ülkeyi bir süreliğine terk etmelerini tavsiye ediyor" dedi.

"BATININ TEHDİTLERİ GERİLİMİ AZALTMAK İÇİN BİR ŞEY YAPMAZ"

Lavrov sözlerine Batı'nın Moskova'ya yönelik tehditlerinin Ukrayna üzerindeki gerilimi azaltmak için hiçbir şey yapmayacağını söyleyen Lavrov, "İdeolojik yaklaşımlar, ültimatomlar, tehditler... bu hiçbir yere giden yol" ifadelerini kullandı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...