Rusya, Odessa'ya roketle saldırdı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Rusya, Odessa'ya roketle saldırdı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya'nın, Ukrayna'nın Odessa şehrinde yer alan çok katlı bir binayı roketle hedef alarak vurduğu öğrenildi. Odessa'dan yapılan açıklamada ise ""Odessa şehrine roketli saldırı düzenlendi ve altyapı hedef alındı" denildi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 2. ayında Rus ordusu tarafından Ukrayna'daki birçok yerleşim yerlerine saldırılar devam ediyor. Savaşın başladığı tarih 24 Şubat'tan günümüze kadar Rusya'yı hiçbir ülke durduramamış ve saldırılar hız kesmeden kadın, çocuk demeden devam etmişti. 

Milyonlarca Ukraynalı insanın komşu ülkelere göç ederek mülteci konumuna düştüğü savaşta binlerce sivil hayatını kaybetti. Müzakerelerinde çözüm olmadığı savaşta Rusya saldırılarına hala devam ediyor. Geçtiğimiz günler Rusya, Ukrayna'nın Mariupol kentini ele geçirdiğini açıklamıştı. Bugün ise Rusya Odessa kentini hedef aldı ve çok katlı bir binayı roketlerle vurdu.

Ukrayna'nın Liman şehri Odessa'yı hedef alan Rus askerlerinin çok katlı bir binayı roketlerle vurmasının ardından dumanlar gökyüzünü sardı. 

BELEDİYE BAŞKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Odessa Belediye Başkanlığı Basın Ofisi tarafından saldırı ile ilgili yapılan açıklamada, "Odessa şehrine roketli saldırı düzenlendi ve altyapı hedef alındı. Olay yerinden fotoğraf ve görüntü yayınlayarak düşmana yardım etmeyin. Bilgiler güncelleniyor" ifadeleri kullanıldı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...