Putin'den nükleer tehdit: Sizi sahip olmadığını silahlarla vururuz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Putin'den nükleer tehdit: Sizi sahip olmadığını silahlarla vururuz

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yine Batı'yı tehdit etti. Putin "Ukrayna’daki savaşa dışardan müdahale gelirse sahip olmadığınız silahlarla yıldırım hızında misilleme yaparız" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ekran karşısına geçti. St. Petersburg’da Rusya Yasa Konseyi toplantısında konuşma yapan Putin, Ukrayna’da 24 Şubat’ta başlattıkları "özel askeri operasyonun" bütün görevlerinin kesinlikle yerine getirileceğini bildirdi.

"ASIL TEHLİKE BİZİ TEHLİKE GÖRENLER"

Ülkesini kontrol altına alma politikası izleyenlerin Rusya’yı varlığıyla bile tehlike olarak gördüğünü ifade eden Vladimir Putin, bu düşüncenin yanlış olduğunu, esasında bu kesimlerin bütün dünya için tehlike olduğunu değerlendirdi.

YİNE KİMYASAL SİLAHLA TEHDİT ETTİ

Rus lider, Ukrayna'ya müdahale etmeyi planlayanları da sert dille ikaz etti. Putin "Ukrayna’da eğer birileri devam eden olaylara dışarıdan müdahale etmek niyetindeyse ve bizim için kabul edilemez stratejik tehdit oluşturuyorsa, Rusya'nın misilleme saldırılarının yıldırım hızında olacağını bilmelidir. Bunun için hiç kimsenin şu anda övünemeyeceği bütün araçlara sahibiz. Ama biz övünmeyeceğiz, gerekirse onları kullanacağız. Herkesin bunu bilmesini istiyorum. Bu konudaki bütün kararları aldık" dedi.

"BATILI ÜLKELER ÇIKAR PEŞİNDE"

Batılı ülkelerin Rus karşıtlığı üzerinden çıkar elde etmeye çalıştığını kaydeden Putin "Rusya, bağımsız bir Ukrayna devleti oluşturulmasına olumlu tepki verecek ve o zaman dost bir ülke olacak. Hiç kimse tarihi Rus topraklarında ‘Rusya karşıtı’ bir oluşumun kurulmasını beklemiyordu ve buna izin veremeyiz" şeklinde konuştu.

KİEV'DE NÜKLEER SİLAH İDDİASI

Putin, Kiev'in nükleer silahlara sahip olduğu iddialarına ilişkin de şunları söyledi: Ukrayna'da Batılı biyolojik laboratuvarların keşfi ve silah tedariki de dahil olmak üzere son olaylar, Moskova'nın bu eylemlere tepkisinin doğru ve zamanında olduğunu gösterdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...