Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsveç: NATO'ya başvurmaya karar verdik

Düzenleyen:
İsveç: NATO'ya başvurmaya karar verdik

DÜNYA Haberleri

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve ana muhalefet partisi lideri Ulf Kristersson düzenledikleri ortak basın toplantısında, NATO’ya başvurmaya karar verdiklerini açıkladı.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson tıpkı Finlandiya gibi NATO üyeliği için başvuru yapmaya karar verdiklerini duyurdu. Andersson "İsveç parlamentosunda geniş bir çoğunluk NATO'ya katılmayı destekliyor" dedi ve "İsveç ve İsveç halkı için olacak en iyi şey NATO'ya katılmak olacak" diye ekledi.

'TEPKİ VERİRİZ' 

Rusya Devlet Başkanı Putin ise konuya ilişkin açıklamasında "Rusya'nın Finlandiya ve İsveç ile problemi yok, NATO'nun genişlemesi problem" dedi. Putin ayrıca "İsveç ve Finlandiya'nın askeri altyapısı genişletilirse tepki veririz" ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, bugünkü verdiği demeçte Vladimir Putin’in İsveç ve Finlandiya için ‘NATO’ya katılmaları hata olur’ sözlerini yinelemişti.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...