İngiltere'yi bekleyen tehlike: 200 bin ev sular altında kalacak

Düzenleyen:
İngiltere'yi bekleyen tehlike: 200 bin ev sular altında kalacak

DÜNYA Haberleri

Küresel ısınmanın önümüzdeki yıllarda İngiltere'de deniz seviyesini yaklaşık olarak 35 santim yükselteceğini belirten araştırmacılar, sahil boyunca yaklaşık olarak 200 bin evin sular altında kalabileceğini belirterek uyarıda bulundular.

İngiltere’deki araştırmacılar, küresel ısınma sebebiyle 30 sene içinde ülkede deniz seviyesinin tarihi seviyelere göre 35 santim yükseleceğini ifade ettiler. Yükselmenin asrın sonunda 1 metreyi bulmasının ise neredeyse kesin olduğu dile getirildi.

Climate Central kurumu, deniz seviyesinde beklenen yükselmeyle ilgili olarak bir risk haritası çıkardı. Araştırmacılar, Liverpool, Hull, Blackpool ve Norfolk sahili boyunca 200.000 evin sular altında kalabileceği uyarısında bulundular.

"CİDDİ BİR ULUSAL TARTIŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR"

Araştırmanın baş yazarı Paul Sayers şunları söyledi: "Deniz seviyesinde önemli bir artış artık kaçınılmaz. Bazı kıyı toplulukları için koruma mümkün olmayabilir. Bu topluluklara yönelik tehdidin boyutu ve insanların yer değiştirmesine nasıl yardım edileceği de dahil olmak üzere ciddi bir ulusal tartışmaya ihtiyacımız var."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...